Ivan Kos novi predsjednik Hajduka

Ivan Kos (A. ČIZMIĆ/CROPIX)
Ivan Kos (A. ČIZMIĆ/CROPIX)

Diplomirani ekonomist iz Osijeka Ivan Kos (34) na sjednici Nadzornog odbora Hajduka izabran je za novog predsjednika splitskog kluba, a u prvoj izjavi novinarima nakon izbora najavio je kako će se najprije angažirati na utvrđivanju financijskog stanja u klubu.

- Moram vidjeti što je s financijskim stanjem u Hajduku, koji su to problemi i u kakvom je stanju klub što se tiče likvidnosti, odnosno vidjeti stanje računa te dugoročnih i kratkoročnih obveza - istaknuo je Kos.

Rekao je kako u budućnosti vidi Hajduk kao veliki klub i u emotivnom i u rezultatskom smislu te da će se u svojem radu zauzimati za tu viziju.

- Hajduk vidim tamo gdje mu je mjesto, a to je u borbi za osvajanje titula jer navijači žive od naslova i to moramo vratiti - poručio je Kos. Također je najavio kako će se zauzimati za razvoj infrastrukture i stvaranja vlastitog igračkog kadra dodavši kako prodaja mladih igrača Hajduka ne bi trebao biti trend.

Istaknuo je kako će o budućnosti Hajduka razgovarati i sa trenerom Damirom Burićem.

Govoreći o svojem životopisu, Kos je istaknuo kako je rođen u Osijeku gdje se nogometom bavio do 25 godine života, a zatim je prekinuo karijeru i u posljednjih desetak godina angažiran je u gospodarstvu. Potvrdio je da je njegov otac bio predsjednik nogometnog kluba Osijek, ali da nije direktno utjecao na njega da se prijavi na natječaj za predsjednika Hajduka.

"Mislim da moj otac nije niti znao za taj natječaj. Nogomet je moj život, a kao predsjednik Hajduka nastojat ću primjenjivati svoje nogometno i gospodarsko iskustvo," dodao je. (H)


Podijeli: Facebook Twiter