Ivan Jagustin trčao za branitelje i sve oboljele

Ivan Jagustin na startu kod crkve sv. Blaža (Manuel ANGELINI)
Ivan Jagustin na startu kod crkve sv. Blaža (Manuel ANGELINI)

- Nema predaje. Uvijek ima nade za život, iako mi se zdravstveno stanje pogoršalo. Ponosan sam i skroman čovjek i svoj križ nosim i u dobru i u zlu. S tim je riječima Ivan Jagustin u nedjelju ujutro krenuo na svoj tradicionalni mini maraton povodom Dana neovisnosti kako bi još jednom, kako je rekao, pružio nadu svim oboljelima od teških bolesti. Također, maraton posvećuje svim hrvatskim braniteljima, osobama s invaliditetom i svim teškim bolesnicima. 

- U životu samo želim zdravlje. Sretan sam i skroman čovjek, sportaš. Drugi možda imaju puno bogatstva u životu, ali nisu sretni kao što sam ja. To je Božji dar, treba biti skroman i davati drugima i ljubiti druge jer Bog sve vidi i sve zna. Ja sam ponosan u svojoj sudbini, dodao je Jagustin, te se zahvalio vodnjanskom župniku Marijanu Jeleniću koji mu pomaže u duhovnoj obnovi.

Jagustin inače već deset godina hodočasti sv. Foški, i ovo mu je 15. maraton te peti nakon preboljene teške bolesti. Zdravstveno stanje mu se nažalost pogoršalo, "nešto" su mu pronašli na plućima, kaže Jagustin, no veli da još ne zna o čemu se radi te da će o tom razmišljati kad dođe vrijeme, a u međuvremenu mora na kemoterapije. Na maraton je u nedjelju krenuo ispred crkve svetog Blaža odakle je otrčao do crkve svete Foške u Batvačima gdje je darovao sliku blaženog Miroslava Bulešića i kod velikog križa zapalio svijeću. Prisustvovao je i svetoj misi što je ujedno bio kraj njegovog maratona koji je morao skratiti zbog lošeg vremena. Istrčao je sedam kilometara. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter