Ivan Jagustin krosom obilježava "Oluju"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu, na godišnjicu akcije Oluja, odnosno na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, vodnjanski će maratonac, invalid i dragovoljac Domovinskog rata Ivan Jagustin istrčati još jedan od svojih krosova. Trku dugu četiri kilometara ulicama Vodnjana, sa startom pred crkvom sv. Blaža i ciljem na Narodnom trgu, a 22. obljetnicu "Oluje" posvećuje svim hrvatskim braniteljima, ranjenim, invalidima, poginulim i nestalim.

- Želim poručiti da nema predaje. Ne želim odustati ma koliko bilo teško, jer život je lijep, rekao je Jagustin. Riječ je o osobi koja se već godinama bori s teškom zloćudnom osobom, koja je itekako ostavila traga na njegovom tijelu. No ovaj negdašnji uspješni trkač na duge pruge i dalje u trčanju, zajedno s vjerom, pronalazi spas i utjehu, a njegovi napori ovjenčani su prošle godine i nagradom "Ponos Hrvatske".

Sa Župnog će trga startati u 7.15, a dolazak na Placu očekuje oko 8.20 sati. Želi kros istrčati što ranije zbog velikih vrućina, koje sasvim sigurno ne pogoduju njegovom zdravstvenom stanju. Zbog toga je i odustao od trčanja u Puli, u sklopu petog mimohoda hrvatskih branitelja, jer je oko 10 sati sunce već prejako za veće fizičke napore. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter