Ivan Dvorski prebacen u pulski zatvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon niza poznatih imena poput Fikreta Abdica i Hrvoja Petraca koji kazne zatvora po raznim osnovama izdržavaju u Puli, prije desetak dana u pulski zatvor stigao je i Ivan Dvorski (23), hladnokrvni trostruki ubojica iz Rijeke osuden na 40 godina robije.

Dvorski je, neslužbeno doznajemo, u pulski zatvor prebacen iz sigurnosnih razloga te je tako još jednom indirektno potvrdena cinjenica da se ova ustanova smatra, gledano sa sigurnosnog aspekta, adekvatnom za smještaj najbrutalnijih zlocinaca iz cijele Hrvatske. No, ne treba zanemariti cinjenicu da u pulskom zatvoru kronicno nedostaje dvadesetak pravosudnih policajaca što, s obzirom na strukturu i prekobrojnost zatvorenika, nije nimalo neozbiljan problem.

Dvorski je u Puli prebacen netom nakon što mu je Vrhovni sud odbio žalbu i potvrdio dosudenu kaznu od 40 godina, no doznajemo da mu je formalno to rješenje predano koncem prošlog tjedna. Buduci da je dobio maksimalnu kaznu zatvora, Dvorski se ima pravo još jednom žaliti na presudu, a ishod ce prema svemu sudeci docekati u Puli. Podsjetimo, on je na rijeckom sudu osuden na 40-godišnju robiju zbog brutalnog trostrukog ubojstva na Vežici u ožujku 2007. godine.

Te su noci Dvorski i njegova dva ortaka razvalili vrata i ušli u stan dilera ?anija Vukoše (42) s namjerom da ga opljackaju. U jednom trenutku, pljacka se otela kontroli i završila brutalnim ubojstvom Vukoše, njegove 21-godišnje supruge i njegova 74-godišnjeg oca. Nakon bezumnog ubojstva, Dvorski je u namjeri da prikrije tragove zapalio stan na 12. katu u neboderu na Vežici te s ostalima pobjegao glavom bez obzira.

Njegovim kompanjonima, Luki Obrovcu (24) i Reneu Ljubojevicu (22) koji su na pocetku takoder bili optuženi za ubojstvo, ali ih se kasnije teretilo samo za sudjelovanje u razbojništvu, Vrhovni sud takoder je potvrdio kazne zatvora od osam, odnosno šest godina zatvora.


Podijeli: Facebook Twiter