Ivan Curkovic novi celnik Partner banke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Curkovic novi je predsjednik Uprave Partner banke, priopcili su jucer iz te novcarske ustanove. Ranije je nadzirao rad Uprave ove banke, a u prošlosti je bio pomocnik ministra gospodarstva te pomocnik generalnog direktora Ine. Na celu banke zamjenjuje Jozu Matasa, koji je privremeno preuzeo tu funkciju odlaskom dotadašnje predsjednice Uprave Martine Dalic na mjesto ministrice financija.

Prilikom imenovanja Curkovic je izjavio da mu je želja, na tragu kontinuiteta uspješnog poslovanja banke s provjerenim i strucnim timom, nastaviti s unapredivanjem i razvojem novih bankarskih proizvoda, namijenjenih malim i srednjim poduzecima te gradanstvu.



Inace, posredni vlasnik Partner banke je Božo Culo. U prošlosti je radio u Njemackoj, medu ostalim trgujuci lakim i obojenim metalima na robnim burzama. Godine 1991. vratio se u Hrvatsku i osnovao Partner banku. U medijima ga se cesto povezivalo s Miroslavom Kutlom, kojem je putem tvrtke Partner invest pomogao da dode do vecinskog vlasništva u Dioni, koja je poslije završila u stecaju.

Culo je povecu akumulaciju gotovine stekao kad ga je Kutle isplatio za udio u Dioni. Njegova Partner banka danas raspolaže s 1,3 milijarde kuna aktive i po tom je pokazatelju 21. po velicini banka u Hrvatskoj; na nju otpada 0,32 posto ukupne aktive svih banaka. Prošlu je godinu zakljucila s dobiti od 625 tisuca kuna.

Partner banka ima svoj regionalni centar i poslovnicu u Puli. (P. GREGOROVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter