Ivan Cehok izlazi iz HSLS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Cehok odlucio je napustiti HSLS zbog nezadovoljstva trenutkom i nacinom na koji je stranka u subotu izašla iz vladajuce koalicije.

- Nakon subotnje odluke ja u takvom društvu ne želim ostati. Što se tice toga kada cu i formalno donijeti odluku o izlasku, zadržavam si pravo da sam odredim dinamiku. Mislio sam da ce prevladati razum, a mene ovakva odluka apsolutno tjera iz ovog društva, izjavio je u nedjelju popodne Cehok za Novi list.

Pojasnio je da u trenutku kada je došlo do napretka u pregovorima s EU-om i kada su donesene mjere gospodarskog oporavka nije vidio razlog da se dovodi u pitanje funkcioniranje Vlade.

- Nije bilo nikakve logike da izlazimo sada, osim možda da udovoljimo sirenskom zovu Kukuriku koalicije koja se sastala u nedjelju. I to mene smeta. Trebali smo onda izaci kada je sve bilo blokirano, a sada smo trebali ostati kao odgovorna i zrela stranka. Osim toga, odluka je donesena bez ikakve konzultacije s potpredsjednicom Vlade i dva zastupnika. Ljudi su to koji su godinama vodili stranku, a sada su stavljeni pred gotov cin, rekao je Cehok, koji ostaje saborski zastupnik.

?urda Adlešic jucer je bila nedostupna, ali treba reci da je u subotu bio znakovit njen izostanak kada je Kosor novinarima pojašnjavao razloge izlaska iz koalicije. Posebice u svjetlu cinjenice da je odluku formalno donijelo Središnje vijece stranke kojem je ona predsjednica.


Podijeli: Facebook Twiter