Ivan Bubić: Za Pazin novih šansi

Nada Bartolić Paulišić, Ivan Bubić i Stjepan Gabrić
Nada Bartolić Paulišić, Ivan Bubić i Stjepan Gabrić

Ekonomist Ivan Bubić kandidat je HDZ-a za pazinskog gradonačelnika, a njegovi su zamjenici nastavnik matematike Stjepan Gabrić i pravnica Nada Bartolić Paulišić. Predstavljajući se na današnjoj konferenciji za novinare, Bubić je istaknuo gospodarski razvoj Pazina kao prioritet svoga programa. Poticaji i ohrabrenja investitorima i poduzetnicima, savjetodavna infrastruktura i pomoć u dobivanju sredstava europskih fondova, ubrzana izgradnja poduzetničkih zona, razvoj turizma i poljoprivrede, plinofikacija Pazinštine, neki su putova koje Bubić nudi za otvaranje gospodarskog razvoja Pazina.

- Pazinjani su danas izloženi porukama straha od gubitka radnih mjesta, zatvaranja obrta i firmi. U zadnje četiri godine 800 je ljudi u Pazinu izgubilo posao, ali ne mora više biti tako, proklamira Bubić pozivajući se na svoje višedesetljetno iskustvo u gospodarstvu i financijama, od Pazinke pa sve do funkcije državnog tajnika u Ministarstvu rada, gospodarstva i poduzetništva u bivšoj HDZ-ovoj Vladi.

- Motiviran sam za rad za opće dobro, spremam sam svojim sugrađanima staviti na raspolaganje svoje iskustvo, znanje i predanost poslu. Pazinjani znaju tko sam, što znam i što mogu, i pozivam ih da glasaju za mene jer se zalažem za Pazin novih šansi, kaže Bubić.

Njegov zamjenik Stjepan Gabrić ustvrdio je da je u 20 godina vladavine IDS-a i njegovih partnera Pazin došao na samo dno po gospodarskim pokazateljima. Uz konstataciju da "Pazinu jednostavno ne ide, jer nijedan od mnogih projekata o kojima se govorilo nije realiziran", Gabrić poručuje da je Pazinu "nužno potreban drastičan zaokret". Založio se i za jeftiniju poticanu stanogradnju, bolju demografsku politiku, bolju suradnju sa središnjim vlastima, a Nada Bartolić Paulišić za bolju socijalnu skrb, posebice o starima i nemoćnima, za jačanje ekološke svijesti Pazinaca i bolje korištenje kulturne i prirodne baštine u turističkoj ponudi. (Napisao i snimio D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter