Ivan Bubić novi predsjednik istarskog HDZ-a

Ivan Bubić (M. RIMANIĆ)
Ivan Bubić (M. RIMANIĆ)

Ivan Bubić novi je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, a mandat mu je povjeren na izvanrednoj izbornoj skupštini u Pazinu. On je do sada obnašao dužnost povjerenika stranke za Istarsku županiju budući da je županijski odbor HDZ-a rasformiran u listopadu 2013. zbog loših rezultata na lokalnim izborima. Bubić je dobio 107 glasova članova Skupštine, a njegov protukandidat Ivica Butorac 84.

"Danas počinje prilika za drugačiji HDZ od onoga kakvog smo navikli gledati u proteklim vremenima", rekao je uvodeći u izbornu skupštinu povjerenik Ivan Bubić. Vizija je, kako je rekao, uključivanje članova u intenzivan rad svih stranačkih tijela od temeljnih ogranaka nadalje, da svi svojim radom budu autentični kreatori HDZ-a u Istri. Bubić ne želi da HDZ bude ring u kojem će se netko boriti za vlastitu korist i osobnu ambiciju, to će se znati prepoznati i u korijenu sasjeći. "Želim da svi zajedno budemo subjekt, a ne kao do sada objekt u vođenju politike u županiji", poručio je Bubić.

"U županiji imamo izuzetno sposobnih ljudi koji naprednim i vjerodostojnim radom mogu doprinijeti prosperitetu Istre", kaže Bubić. Naglasivši kako će stranku voditi na demokratski i participativan način, tako će svi imati prilike da se istaknu, da oslobode svoje stvaralačke kapacitete na dobrobit Istarske županije i Hrvatske u cjelini.

Izvanrednoj izbornoj skupštini istarskog HDZ-a nazočio je i potpredsjednik stranke Damir Jelić. On je zahvalio stranačkim kolegama zbog njegovanja hrvatskog duha u Istri. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter