Ivan Brkić će braniti i na Poljudu

Ivan Brkić (D. MEMEDOVIĆ)
Ivan Brkić (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 krenuli su jučer prije ručka put Sinja odakle će danas "skočiti" na Poljud, gdje će u susretu 34. kola Prve HNL gostovati kod Hajduka. Pretposljednje je to gostovanje pulske momčadi ove sezone, jer ih potom u posljednjem kolu očekuje još jedan put u Dalmaciju, u Zadar.

Današnji bi se ogled zapravo mogao nazvati dvobojem "ispuhanih momčadi". I jedni i drugi u proljetni su dio prvenstva ušli sa znatno jačim motivom, Hajduk borbom za naslov, a "zeleno-žuti" borbom za ulazak u finale Kupa, a nakon što su im se već u prvom dijelu raspali snovi, uslijedile su puno slabije igre, a samim time i slabiji rezultati. Zapravo, ništa neočekivano.

Tako sad tri kola prije kraja Splićani igraju tek toliko da zadrže tu treću poziciju, a Puljani da zadrže tu šestu poziciju. I paralelno s tim već se polako slažu obrisi momčadi za iduću sezonu. I jedni i drugi su već napravili "čistku" u svlačionici i zahvalili nekim igračima koji im nisu donijeli priželjkivanu kvalitetu. Ipak, da večerašnjem susretu ne bi nedostajalo dodatnog začina, pobrinuli su se domaćini nakon ogleda u Koprivnici. Trener Igor Tudor "popio" je šest utakmica zabrane vođenja momčadi, pa će uz travnjak biti samo jedan Igor, onaj na pulskoj klupi.

- Baš tu činjenicu što im je trener kažnjen vidim kao dodatnu opasnost. Možda "bijelima" baš to donese dodatnu motivaciju uoči našeg susreta. Istina, možda će im nedostajati "trenerska ruka" uz teren, ali ionako se sve rješava na travnjaku, a ne pored njega - rekao je Igor Pamić osvrnuvši se na činjenicu da će trener domaćina sjediti na tribini.

- Što se same utakmice tiče, Hajduk je svakako bolji od naših posljednjih suparnika, Osijeka i Slaven Belupa, ali mi smo protiv njega uvijek dobro igrali, pa vjerujem da ćemo mu se i danas znati suprotstaviti. Već sam ambijent u kojem igramo, Poljud, nam donosi dodatni adrenalin.

- Još uvijek razmišljam za koju da se formaciju odlučim, a dvojim između one 5-3-2 i 4-3-3. Zapravo, sve ovisi o tome hoću li Woona gurnuti na stopera ili ću ga staviti na lijevog beka. Ostatak momčadi je već lako pogoditi, posebno jer su u Puli ostali Pilipović zbog ozljede lista i Ilić od kojega očekujem da se izjasni o tome želi li postati igrač ili ne. Na golu ću ostaviti Brkića. Mislim da je zaslužio. Razmišljao sam o tome i odlučio se za njega. Sad ili nikad. Bit će mu to dobro iskustvo.

Također će najvjerojatnije od prve minute na travnjak i Heister. Njega vidim kao buduću svijetlu točku naše momčadi. Ljevak je, brz je, zapravo najbrži naš igrač i samo ako "glavom" može pratiti zahtjeve koje mu budem postavljao, bit će nam veliko pojačanje za iduću sezonu. Slična je situacija i s Pavlovićem na desnom boku. On je pravi igrač i od njega u budućnosti očekujem sve bolje nastupe. E, da su nam bekovi bili zdravi ovoga proljeća…

Da sam imao Pavlovića i Woona na raspolaganju u onim utakmicama Kupa s Rijekom, danas bi možda drugačije razgovarali o ovoj sezoni, veli Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter