Ivan Bilic ugodno iznenadio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trece izdanje Festivala borilackih sportova, održano na središnjem terenu ITC Stella Maris, iznova je pobudilo zanimanje onih koji vole te sportske discipline. Oko tisucu posjetitelja sa zanimanjem je pratilo atraktivne borbe natjecatelja iz Amerike, Italije, Slovenije, Makedonije i Hrvatske, po K1 i MMA pravilima.

U ime domacina umaški gradonacelnik Vili Bassanese pozdravio je natjecatelje te ugledne goste, medu kojima su bili Didier Le Born, vrsni francuski muay thai trener, Nina Ognjanov, švicarska majstorica u toj disciplini, te Dan Russel, trener americkog olimpijskog tima hrvaca i ucitelj Randyja Coutura, poznatog americkog borca u UFC-u.

U uvodnoj borbi, u kategoriji low kick do 75 kg, Splicanin Denis Plavljanic bio je uspješniji od Davida Matoševica (Mega centar, Rijeka), da bi potom Damir Hadžic iz rijeckog kluba uzvratio pobjedom Ivanu Babanu iz Splita (do 67 kg). Zatim je Alen Podgajski (Novi Zagreb) u zanimljivom mecu izborio pobjedu protiv Milana Ašcerica (Trojan gym, Pula) u MMA semi pro do 63 kg.

Nova uzbudenja priredili su Rijecanin Anton Kristak i Porecan David Dobravac u low kicku do 75 kg, gdje je potonji odlukom sudaca izgubio dvoboj.

Uvelike atraktivan je bio mec Slobodana Kajmakoskog (Struga, Makedonija) koji je sve nazocne oduševio žustrinom udaraca koje je zadao Splicaninu Tomislavu Šodanu u borbi K1 do 74 kg. Na razini svojih uobicajenih izdanja kojima pobjeduje suparnike u tom mecu nije bio Tonci Peruško (Trojan gym, Pula) koji je poražen od Ante Radmana (Novi Zagreb) u MMA semi pro do 77 kg.

Poslije toga gledali smo jednu od najupecatljivijih borbi pri kraju ove manifestacije u kojoj je mladi Puljanin Ivan Bilic nadvisio Nikšu Kržica (Mega centar Rijeka), iako su mnogi vjerovali u pobjedu Rijecanina. Ucenik Zelga Galešica bio je najdojmljiviji kad je to bilo najpotrebnije i uzdignutih ruku docekao je kraj žestokog meca u K1 do 81 kg. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter