Ivan Bilic u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastavljeno je natjecanje na 2. prvenstvu Europe u kickboxingu za mlade i starije kadete te juniore. Na tatamijima i ringovima u Domu sportova "Mate Parlov" u cetvrtak je održano 200 borbi, od kojih su u njih 45, s promjenjivim uspjehom, nastupili hrvatski reprezentativci.

Najdalje su stigli juniori u full contactu, low kicku i K-1, tri discipline koje se održavaju u ringu. Tu su na rasporedu bile polufinalne borbe u kojima je šest hrvatskih predstavnika pobjedama osiguralo barem srebrno odlicje. Jedan od onih koji ce pokušati pozlatiti srebro je i clan pulskog "Trojana" Ivan Bilic, koji je u polufinalu u full contactu, kategorija do 75 kg, bio bolji od Rusa Mamedova. Želi li do najsjajnijeg odlicja, Bilic ce morati nadjacati još jednog clana najtrofejnije europske reprezentacije u kickboxingu, Rusa Baksanova.

Uz njega, finale za Hrvatsku izborile su u full contactu Splicanke Lana Ješic (do 65 kg) i Helena Jurišic (+70 kg). Do finala je stigao i Splicanin Ivan Stupalo u low kicku (do 75 kg), dok je u istoj disciplini Hrvatska osigurala zlato u kategoriji do 56 kg jer se u finalu susrecu Splicanka Marija Bodac i Imocanka Manuela Žulj. Porazom u polufinalu prvenstvo su s broncanim odlicjem oko vrata okoncali u full contactu Šibencanka Andrea Brajkovic (do 48 kg), Zadranka Antonela Begonja (do 56 kg) i Puljanin Dominik Šulc (do 63,5 kg), u low kicku Splicani Ivana Banic (do 60 kg), Tomislav Balic (do 51 kg) i Ante Lozo (do 60 kg) te Šibencanin Zlatko Bajic (do 67 kg), kao i Splicanin Toni Catipovic (do 81 kg) u K-1.

U ostalim disciplinama na rasporedu su bile cetvrtfinalne borbe. U light contactu se Puljanin Ervin Karaman (Planet sport) u kategoriji do 63 kg nakon pobjeda nad Talijanom i Slovakom obracunao i s aktualnim svjetskim prvakom, Rusom Bulkinom, te ga u petak ocekuje polufinalni dvoboj protiv Irca Kingstona. Uspješan je bio još jedan Puljanin, Dejan Tustonja (Futura), koji je u kategoriji do 74 kg doslovno u posljednjoj sekundi borbe nadjacao Talijana Barbierija i tako osigurao minimalno broncano odlicje.

U kategoriji do 79 kg pulski "Trojan" je imao dva predstavnika od kojih je Mateo Krepcic uspio proci dalje pobjedom nad Slovencem Oberstarom, što nije pošlo za rukom Toniju Mikelicu, od kojeg je bolji bio Poljak Kaminski. Polufinale su takoder izborili Puljani Antonio Gergoric (Planet sport, do 52 kg) pobjedom nad Madarom Verhasom i Maja Britvic (Lav, +65 kg) pobjedom nad Irkinjom Grant, kao i Marko Opšivac iz rovinjskog "Budokaija" (do 63 kg), koji je bio uspješniji od ?urica iz BiH. U daljnji tijek natjecanja prošli su i Splicanin Luka Lozo (do 47 kg), Rijecani Andrej Gudac (do 69 kg), Dino Božicevic (do 42 kg) i Tea Barkovic (do 46 kg), Karla Bartolin (do 50 kg) iz Zaboka, Antea Krželj (do 55 kg) iz Makarske, Tihana Jirasek (do 60 kg) iz Pakraca te Ivona Jakša (do 55 kg) iz Bedekovcine.

I u semi contactu su na rasporedu bile cetvrtfinalne borbe, a od hrvatskih predstavnika pobjedom su barem broncano odlicje osigurali Karlovcani Robert Basara (do 52 kg) i Matija Žužinjak (do 69 kg).


Podijeli: Facebook Twiter