Iva Pehar prva Masterchefica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iva Pehar podigla je u petak navečer u zrak pobjednički pehar. Ona je pobjednica treće sezone kulinarskog showa Nove TV "Masterchef Hrvatska"! Ili, ako se smije parafrazirati predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka: Imamo MasterCheficu!

Nagrada od 100 tisuća kuna

Veliki finale bio je neizvjestan do kraja i donio je veliku borbu i tijesnu pobjedu natjecateljici koja je tijekom showa najviše puta bila proglašena pobjednicom izazova. Od petka nosi i titulu najbolje kuharice amaterke, a zaslužila je mlada Makaranka i nagradu tešku 100.000 kuna.

- Pobijedila sam. To stvarno nisam očekivala. Doći do finala, a pogotovo pobijediti, je nešto što stvarno apsolutno nisam očekivala! Moji kod kuće će biti jako ponosni. Prva hrvatska MasterChefica - ja, Bože dragi! Eto, i to je moguće! - kazala je netom po pobjedi Iva Pehar.

Drugoplasiranom Anti Martiću pobjeda je pobjegla za dva boda! No, na nikoga se on ne žali, pa ni na stručni žiri.

- Mislim da su me svi fer ocijenili. Desert je bio uspješan, očito. Odlazim kući s najvećom mogućom srećom u srcu. Osjećam se ugodno u svojoj koži, nasmijano, veselo, ne može biti bolje - kazao je Ante.

Prvi zadatak finala bio je skuhati predjelo. Treća finalistkinja, Elena Jurić, ispala je na toj prvoj stepenici. Žiri ju je ispratio sa "zadatkom" da se ohrabri i pronađe svoj kuharski jezik. Elena je priznala kako bi se željela baviti kuhanjem.

- U isto vrijeme mi je smiješno i tužno koliko sam sama dramatična. Tragikomedija. Ja sam ona maska što se smije i što je tužna ujedno. MasterChef je jedno divno iskustvo. Nadam se da će tako ostati. I to je to. Ljudi, nemojte me mrzit' zbog suza - poručila je Elena.

Dino bez primjedbi

Nakon predjela krenuo je pravi megdan. Iva i Ante rade glavno jelo. Iva se hvata goveđeg filea, Ante spravlja srneći kare. Oba jela su dobra, ali rijetko se događa da Dino Galvagno nema baš nikakvih primjedbi.

Za Ivinu izvedbu kazao je samo: "Super!". Dovoljno da Iva prizna kako je bila oduševljena kad je shvatila da je Galvagnu još jedan put za showa uspjela začepiti usta! A onda, desert u Stres testu i u kolaču folija koju Iva nije skinula s čokolade. U konačnici je ipak presudio, kako reče Andrej Barbieri, svjetski izgled i okus njena kolača u kojem ima i čičoke.

- Bili ste uporni i hrabri. Radili ste greške, ali ste iz njih učili i to je najveća vrijednost i s tim trebate nastaviti dalje. Svaka vam čast! - poručio je finalistima na koncu Galvagno.

- Bili ste dobri kuhari, zanimljivi ljudi, poticajni kandidati! - kazao im je Radovan Marčić.

Pobjednica je Iva Pehar.

- Ovo je iskustvo koje bih preporučila apsolutno svakome. Zaista, ne žalim ni jedne sekunde što sam tu provela, poručila je svima prva hrvatska MasterChefica. (Siniša PAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter