ITU ured traži savjetnika za financijske poslove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula postao je središte Urbanog područja Pula, u kojem započinje provedba integriranih teritorijalnih ulaganja, zbog čega je u lipnju ove godine uspostavljen Odsjek za provedbu ITU mehanizma – ITU ured. Riječ je o uredu koji obavlja funkciju provedbenog tijela, odnosno bavi se provedbom i implementacijom razvojnih aktivnosti i projekata, međusektorskim planiranjem, koordinacijom i komunikacijom dionika te upravljanjem i kontrolom korištenja sredstava EU fondova.

Ministarstvo plaća troškove ureda

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za njegov je rad osiguralo 6,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Na taj je način omogućeno sufinanciranje ukupno 85 posto troškova osoblja te ostalih troškova ureda, poput edukacija, putovanja i uredske opreme za vrijeme trajanja projekta u razdoblju od 2016. do 2023. godine.

- Ured zasad broji tri zaposlenika, odnosno voditelja i dva savjetnika, a raspisan je natječaj za radno mjesto savjetnika za financijske poslove za provedbu ITU mehanizma za Urbano područje PulE, naglasio je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, pod čiju nadležnost i pripada ITU ured.

- Pred djelatnicima novoosnovanog ITU ureda zahtjevan je posao te se kroz osnaženi ljudski potencijal želi omogućiti lakša, brža i efikasnija provedba svih aktivnosti ITU područja. Djelatnici aktivno sudjeluju u sektorskim dijalozima prema specifičnim ciljevima s nadležnim ministarstvom, istaknuo je Matić te najavio kako se uskoro očekuje potpisivanje sporazuma o provedbi ITU mehanizma putem kojega će resorno ministarstvo definirati uloge svih dionika radi povlačenja europskih sredstava.

Za radno mjesto savjetnika za financijske poslove mogu se prijaviti sve zainteresirane punoljetne osobe s hrvatskim državljanstvom te su zdravstveno sposobne za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba zapošljava. Uz opće uvjete za prijam u službu, kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete: magistar struke ili stručni specijalist ekonomske struke; najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima; poznavanje odgovarajućih nacionalnih propisa i propisa Europske unije; položen državni stručni ispit; posjedovanje ECDL Start certifikata; poznavanje talijanskog i engleskog jezika. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter