IThome - wirelessom do štedljivog i sigurnog doma

Smartphone je dovoljan za kontrolu vašeg doma
Smartphone je dovoljan za kontrolu vašeg doma

U riječkom Tower Centru danas je predstavljen prvi hrvatski bežični sustav automatizacije domova IThome. Ovaj sustav zbog energetske učinkovitosti donosi uštede i do 30 posto te omogućava povećanje sigurnosti i kvalitete boravka u prostoru. Osmislila ga je tvrtka Inteligentna kuća.

IThomeom se povezuju i kontroliraju gotovo svi tehnički sustavi stanovanja, što znači da je u domu ili uredu moguće putem mobitela upravljati rasvjetom, utičnicama, grijanjem, klimom, roletama, tendama, ali i nadgledati sigurnosni sustav.

- Ovaj se sustav bazira na cloudu i wirelessu, što nije slučaj sa sličnim rješenjima, poručio je okupljenima Davor Prpić, direktor tvrtke Inteligentna kuća.

Za instalaciju IThomea nisu potrebni nikakvi građevinski zahvati i primjenjiv je u već gotovim stanovima, i putem smartphonea. U to, kao i u optimizaciju troškova koju njegovo korištenje donosi, uvjerili su se brojni korisnici, budući da ovo pametno tehnološko rješenje donosi i do 30 posto ušteda na kućnom budžetu, primjerice regulacijom temperature.

IThome rješenje uključuje kompletnu opremu - hardware i software - kao i naknadu za prvu godinu korištenja. Dostupan je u nekoliko varijanti - od osnovnih paketa BASICline i HOMEline, čije su cijene u rangu malo boljeg mobitela, do modela HOMEline security, koji je dodatno opremljen sigurnosnom komponentom (e-mail dojava alarma, bežični digitalni senzor pokreta-detektor provale, bežični senzor istjecanja vode). (GI)


Podijeli: Facebook Twiter