ITF: Đoković i Serena Williams najbolji u 2012.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srpski tenisač Novak Đoković i Amerikanka Serena Williams dobili su godišnju nagradu Svjetski prvak Međunarodne teniske federacije (ITF). Serena Williams nagradu je osvojila treći put.

Srpski tenisač je drugu godinu za redom završio kao prvi tenisač svijeta, uspješno je obranio naslov pobjednika Australian Opena, stigao je do finala Roland Garrosa i US Opena te je osvojio još pet naslova, uključujući i Masters na kraju sezone.

"Ponosan sam što sam proglašen ITF svjetskim prvakom drugu godinu za redom", kazao je Đoković, koji je dominirao 2011. godinom s tri osvojena Grand slam turnira.

Serena Williams (31) je bila gotovo nezaustavljiva u drugoj polovici 2012., osvojivši Wimbledon, zatim zlatnu medalju na OI pojedinačno i u paru, i na kraju US Open.

"Puno mi znači što sam proglašena ITF svjetskom prvakinjom treći put. Ove godine imala sam prekrasno iskustvo osvojiti Olimpijske igre i dva Grand slam turnira i jedva čekam sjajnu 2013. godinu", kazala je Serena Williams koja je osvojila 15 Grand slam turnira.

Naslov svjetskih prvaka u konkurenciji muških parova osvojili su Amerikanci Bob i Mike Bryan, i to deveti put u zadnjih deset godina, nakon što su osvojili olimpijsko zlato prvi put, dok su talijanski tenisači Sara Errani i Roberta Vinci, osvajačice Roland Garrosa i US Opena u paru, postale svjetske prvakinje po ITF-u. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter