Italija zgrožena napadom francuske ministrice na Nutellu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni talijanski dužnosnici i mediji stali su u srijedu javno u obranu Nuelle, "proizvoda talijanske izvrsnosti", nakon što je francuska ministrica zaštite okoliša Segolene Royal dan ranije izjavila da palmino ulje u tome proizvodu nanosi "znatnu štetu okolišu".

Talijanski ministar zaštite okoliša Gian Luca Galetti opisao je izjavu svoje francuske kolegice "uznemirujućom". "Neka Segolene Royal ostavi na miru talijanske proizvode. Večeras je na jelovniku kruh s Nutellom", napisao je Galetti na Twitteru. Agnese Renzi, supruga predsjednika talijanske vlade Mattea Renzija, u srijedu je demonstrativno posjetila štand Nutelle tijekom obilaska svjetske izložbe u Milanu. Tvrtka Ferrero, proizvođač Nuttele, nalazi se među vodećim sponzorima Expoa 2015.

Talijanski su mediji izvijesili da je gospođa Renzi u pratnji kćeri posjetila štand i ondje pojela palačinku s Nutellom. Michele Anzaldi, parlamentarni zastupnik Demokratske stranke, osudio je izjavu Royal kao "ružan i ozbiljan ispad Francuske na štetu talijanske izvrsnosti". Prema njegovim riječima, palmino ulje što ga sadrži Nutella potpuno je bezopasno. "Neka se Segolene Royal ispriča", poručio je na Twitteru. Ni talijanski tisak nije nježno reagirao na izjavu francuske ministrice. "Bojkotom Nutelle nećemo spasiti šume", napisao je na naslovnici list Il Sole 24 Ore, koji tvrdi da je Royal krenula u "križarski rat" protiv Nutelle i da je njezina izjava "promašaj godine". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter