Italija zemlja partner 58. Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zemlja prijatelj ovogodišnjeg 58. festivala igranog filma u Puli (9. - 23. 7.) bit ce Italija te ce premijerno biti prikazano pet novih talijanskih filmova. Program pocinje vec danas u 21.30 sati u kinu Valli filmom "Imamo papu!" (Habemus Papam) Nannija Morettija, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

Program se nastavlja sutra filmom "Ja sam ljubav" (Io sono l'amore) redatelja Luce Guadagnina, s Tildom Swinton i Flaviom Parentijem u glavnim ulogama koji je nominiran za Zlatni globus za najbolji film na stranom jeziku.

Tri filma iz programa bit ce prikazana na Kaštelu od 10. do 12. 07. u 21.30 sati. Prvi medu njima je "Želim nešto više" (Cosa voglio di piu) Silvija Soldinija koji je premijerno prikazan na Berlinaleu. Rijec je o ljubavnoj drami u kojoj glume Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino i Giuseppe Battiston.

Slijedi "Dvostruki sat" (La doppia ora), kriminalisticki triler Giuseppea Capotondija u kojem glume Ksenia Rappoport, Filippo Timi i Antonia Truppo. Za ulogu Sonije Ksenia Rappoport je u Veneciji 2009. dobila nagradu za najbolju glumicu.

Posljednji film u programu je "Miran život" (Una vita tranquilla) Claudija Cupellinija, s Tonijem Servillom. Filmovi ce biti reprizirani i tijekom Nacionalnog programa Festivala od 16. do 23. srpnja.

Inace, danas pocinje i festivalska retrospektiva glasovitog Jamesa Ivoryja s filmom "Soba s pogledom" u 19 sati u Kinu Valli. (M. CURIC)


Podijeli: Facebook Twiter