Italija: Ucenica poginula u eksploziji bombe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksploziji bombe u subotu ujutro ispred gimnazije u Brindisiju smrtno je stradala jedna gimnazijalka, a sedam je osoba ranjeno, objavila je ministrica unutarnjih poslova Annamaria Cancellieri, navodeci da je rijec o zamršenom dogadaju koji se dogodio pod neuobicajenim okolnostima.

- Pretpostavke su brojne i zasad ni o cemu ne možemo govoriti sa sigurnošcu, rekla je Cancellieri za kanal SKY TG24 ocijenivši da treba ostati na oprezu.

Cancellieri je istaknula da je ženska gimnazija nosila ima suca Giovannija Falconea, žestokog borca protiv mafije, i njegove supruge Francesce Morvillo Falcone. Oboje su, zajedno s trojicom cuvara ubijeni 23. svibnja 1992. u atentatu sicilijanske mafije, kada je 500 kg dinamita eksplodiralo na autoputu izmedu zracne luke Palerma i središta grada.



Cancellieri je takoder rekla da o tijeku istrage iz minute u minutu izvješcuje premijera Maria Montija i predsjednika Giorgia Napolitana.

Na novinarsko pitanje zna li je li rijec o novome valu mafijaških napada, poput onih prije 20 godina, Cancellieri je odgovorila: "O tome ne možemo govoriti sa sigurnošcu, prerano je za takve pretpostavke ili bilo kakve zakljucke, no napad se dogodio u neuobicajenim okolnostima. Treba oprezno baratati svim pretpostavkama i ostati na oprezu".

Prema prvim informacijama rijec je o bombi kucne izrade. Eksplozija je odjeknula u 7.45, u vrijeme kada ucenici ulaze u zgradu gimnazije.

Demantirana je informacija prema kojoj je u eksploziji poginula još jedna ucenica. Ona je, kako prenosi agencija Ansa, prebacena u bolnicu u vrlo teškom stanju. Nitko još nije preuzeo odgovornost za eksploziju pred gimnazijom.


Podijeli: Facebook Twiter