Italija: Poreznici u pohodu elitnim ljetovalištima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski poreznici proveli su veliku operaciju porezne kontrole u više elitnih ljetovališta u Italiji, poput Caprija i Portofina, provjeravajući restorane, zlatarnice, barove i diskoklubove, pišu talijanske novine u nedjelju.

Kontrolom je bilo obuhvaćeno stotinjak objekata na poluotoku, ali i na Sardiniji i na Siciliji. Poreznici su počeli akciju u petak navečer a završili su je u nedjelju ujutro, po medijima.

Rezultat zasad nije poznat javnosti.

Poreznoj upravi nisu strane ovakve iznenadne akcije kojima provjerava trgovine u mjestima u koja navraćaju imućniji gosti. Tako je osamdesetak poreznih inspektora 30. prosinca 2011. provjerilo trgovine u elitnom skijalištu Cortini D'Ampezzo.

Nakon toga su uslijedile sporadične kontrole u velikim gradovima diljem zemlje, među kojima u Rimu i u Milanu, koje su obuhvatile restorane, barove i poznate diskoklubove.

Sve talijanske vlade zadnjih godina ističu borbu protiv utaje poreza kao glavnu zadaću, budući da ta pošast svake godine osiromašuje državnu blagajnu za 120 do 150 milijarda eura. (Hina)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter