Italija: Novi skandal s namještanjem utakmica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osam talijanskih nogometaša, od kojih je najpoznatiji Lazijev reprezentativni veznjak Stefano Mauri, optuženi su za namještanje utakmica u završnici prvenstva u sezoni 2010./11. te će se morati pojaviti na saslušanju u državnom tužiteljstvu u Cremoni 24. srpnja, objavio je Talijanski nogometni savez (FIGC).

Pod istragom su dvoboji Lazio - Genoa iz pretposljednjeg kola te Lecce - Lazio iz posljednjeg kola otprije dvije godine, a oba su završila rezultatom 4-2 u korist Lazija.

Uz Maurija, optuženi su Mario Cassano i Carlo Gervasoni, koji su u vrijeme odigravanja inkriminiranih utakmica igrali za niželigaša Piacenzu, Alessandro Zamperini, koji je bio član još jednog niželigaša Fidenea, Omar Milanetto, koji je igrao za Genou, te trojac iz Leccea Massimiliano Benassi, Stefano Ferrario i Antonio Rosati. Cassano i Zamperini su još ranije kažnjeni petogodišnjom zabranom igranja zbog umiješanosti u namještanje rezultata nekih drugih utakmica.

Cremonski tužitelj Roberto Di Martino je tijekom istrage izjavio da ima "neoborive dokaze" da je utakmica Leece - Lazio namještena te da su kladioničari na njoj zaradili oko dva milijuna eura, dok su za podmićivanje igrača potrošili oko 600.000 eura.

FIGC je najavio da bi zbog "objektivne odgovornosti" Lazio, Genoa i Lecce mogli biti kažnjeni oduzimanjem bodova u novoj sezoni. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter