Italija - Irska 2:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 3. kola C skupine Eura u Poznanju su nogometaši Italije svladali Irsku s 2:0 (1:0). Italija je prošla u cetvrtfinale, dok je Irska vec ranije otpala.

Pred 39.000 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Cuneyt Cakir iz Turske. Strijelci: 1:0 Antonio Cassano (35), 2:0 Mario Balloteli (90). Crveni karton: Kevin Andrews (Irs,87)

U 35. minuti Cassano je bio brži i viši od Andrewsa nakon ubacivanja Pirla iz kornera i skrenuo loptu u mrežu. Damien Duff je pokušao sprijeciti pogodak, izbacio je loptu, ali bio je u - mreži. Inace, Duff je bio kapetan Irske, bila je to nagrada za stotu utakmicu u dresu reprezentacije, koja je s tri poraza završila Euro.

Talijani su odahnuli s pogotkom Španjolca Navasa u Gdanjsku, Balotelli je sjajnim volejom potvrdio prolaz u cetvrtfinale, kada su "azzuri" imali igraca više.

Cesare Prandelli vratio se sustavu (4-3-1-2) s kojim je prošao kvalifikacije. Andrea Barzagli, Ignazio Abate, Federico Balzaretti ušli su u prvi sastav, kao i Antonio Di Natale, koji je u 30. minuti imao prvu veliku prigodu. Nakon ubacivanja Barzaglija okrenuo se na šest, sedam metara od gola, raspalio po lopti.

Na putu prema mreži prsima je loptu odbio St Ledger. Bila je to najava boljeg talijanskog finiša, u kojem je pao pogodak Cassana. Naime, u prvih pola sata bila je to potpuno izjednacena i otvorena utakmica. Momcad Giovannija Trapattonija, iako bez šansi za cetvrtfinale, željela je izbjeci treci poraz pracena pjesmom svojih navijaca.

Što god o tome mislio Roy Keane...U 54. minuti Antonio Di Natale bio je u velikoj prigodi poslije kontre, ali nije uspio potvrditi vodstvo, "azzurri" su se ostali peci na žeravici neizvjesnosti, bojeci se pogotka Iraca koji bi znacio povratak kuci. Tako je u 60. minuti Andrews je zaprijetio, ali lopta je išla ravno na vratara Buffona.

1. ŠPANJOLSKA 3 2 1 0 6:1 7
2. ITALIJA 3 1 2 0 4:2 5
3. HRVATSKA 3 1 1 1 4:3 4
4. IRSKA 3 0 0 3 1:9 0 (NL, Hina, foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter