Italija: Dvojica mrtva u vatrometu

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Dvije osobe poginule su u vatrometu a više desetaka ih je ozlijeđeno tijekom dočeka Nove godine u Italiji, usprkos više upozorenja policije upućenih javnosti. 

Jedna je raketa pogodila usred lica 49-godišnjeg zidara i usmrtila ga, a 51-godišnji vlasnik restorana poginuo je kad je petarda eksplodirala blizu njegove glave, neposredno prije ponoći, objavila je lokalna policija. 

Obje nesreće dogodile su se u Kampaniji, na jugu Italije, gdje stanovništvo jako voli zabranjen eksplozivni materijal za vatromete.

Jedan automobil pun materijala za vatromet eksplodirao je u Napulju na Staru godinu pri čemu su teško ozlijeđena dva tinejdžera, objavila je policija. 

Više desetaka drugih osoba ozlijeđeno je tijekom noći u Napulju i okolici, među kojima jedna djevojčica (6) i jedan dječak (5). Hospitalizirani su s opekotinama uzrokovanima eksplozijom ali su u međuvremenu pušteni na kućnu njegu. 

Nekoliko ozljeda nanesenih petardama zabilježeno je u drugim regijama Italije. U Milanu, 11-godišnji dječak izgubio je tri prsta, a jedan je muškarac ostao bez šake blizu Foggie. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter