Italija: 4 poginulih u požaru u kineskoj radionici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četiri su osobe poginule a dvije su teško ozlijeđene u požaru koji je u nedjelju ujutro izbio u tekstilnom pogonu kineskih vlasnika u talijanskom gradu Pratu.

Požar, čiji uzroci još nisu poznati, izbio je rano ujutro u Pratu, industrijskom gradu u okolici Firence, a primijetio ga je prolaznik i obavijestio vatrogasce.

Vatra je uzrokovala urušavanje dijela zgrade pretvorenog u spavaonocu za kineske radnike, njih ukupno četrnaest, izvijestili su lokalni mediji. Dvije su osobe teško opečene po cijelom tijelu a jedna je žena otrovana dimom no njeno stanje nije teško.

Talijanski mediji izvješuju da vatrogasci još uvijek pretražuju zgradu te da bi broj mrtvih mogao biti i veći.

U posljednjih 20 godina kineska je zajedniica velikim dijelom preuzela tekstilnu proizvodnju u Pratu, gradu koji se stoljećima smatrao prijestolnicom talijanske tekstilne industrije a koja je donedavno u Pratu zapošljavala 60.000 ljudi. Službeno u Pratu živi oko 17.000 Kineza no procjenjuje se da njihov broj zajedno s ilegalno useljenima dostiže 50.000. Kineski su radnici najčešće potplaćeni te su mnoge talijanske tvrtke zatvorene jer se nisu uspjele oduprijeti njihovoj konkurenciji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter