ItaliaFest gostuje na pulskoj centralnoj tržnici do nedjelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od ponedjeljka, 4. rujna do nedjelje, 10. rujna na Narodnom trgu će se održati ItaliaFest  – manifestacija koja donosi karavanu izlagača i proizvođača talijanskih gastronomskih proizvoda.

Poseban događaj održat će se u utorak, 5. rujna, kada će se pripremati i degustirati jelo s namirnicama koje donosi talijanska gastro karavana. Kuhat će se jedna vrsta riže s paprikom i pancetom te će biti podijeljena posjetiteljima centralne pulske tržnice oko 11 sati.

Izlagači na svakom štandu predstavljaju jednu talijansku regiju kroz karakteristične prehrambene proizvode.

Tako ćete moći degustirati i kupiti sljedeće proizvode : Iz Toskane: sušene mesne proizvode iz svinjetine, goveđeg mesa i mesa divlje svinje; sušeni pršut, sireve od kravljega, kozjeg ili ovčjeg mlijeka; Iz Umbrije: sušeno meso, sviježe i starane sireve;Iz Basilicate: sušeno meso, sireve i kruh; Iz Puglije: sušeno meso, sireve, umake, povrće u ulju i octu; Iz Calabrije: sušeno meso, sireve, "nduja" (začinjena kobasica za mazanje), umake, povrće u ulju i octu i kruh; Iz Campanije: sušeno meso, sireve, tjestenine i kruh; Sa Sicilije: kolače od badema, kanole, marcipan, nugat, različito sušeno voće,  arancine (pržene kuglice od riže), pizze, ručno izrađene grissine ali i masline, rajčice sušene na  suncu, razno ukiseljeno povrće (luk, češnjak, paprika, ..) te filete inćuna u ulju. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter