Isus se rodi, Seasplash na vodi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Božicni party udruge Seasplash otvorio je maratonski blagdanski vikend na pulskoj alternativnoj sceni, a sve je pocelo u cetvrtak predvecer zagrijavanjem u prostoru udruge na drugom katu sjevernog krila Rojca.

Klub, ugodan prostor nalik dnevnom boravku, koji je otvoren krajem listopada, u kratko vrijeme kontinuiranim vikend-programom privukao je poprilican broj redovitih posjetitelja, a na zagrijavanju za Xmas party naguralo se tamo šezdesetak ljudi uz glazbenu podlogu DR Rusa, clana Dubbasstardz kolektiva, koji je dobrano zagazio u dubstep cime je dao naslutiti ostatak veceri koji se od 23 sata nastavio u Podzemlju.

Lokalnoj publici vec dobro poznat DJ Kovach, cija je odlika šarolika selekcija, u vrlo kratkom roku puni Podzemlje, vrteci od ska, reggae i hip hop glazbe pa do digitalnih d'n'b i jungle beatova, uspješno stvarajuci smislenu, cjelovitu pricu. Nakon njega, s dubstepom i breakbeatom nastavlja Jah Rule, koji uz vec spomenutog DR Rusa i Teddy-Leea cini Dubbasstardze.

Na partyu se okupilo dvjestotinjak ljudi, a dojam je dodatno pojacala kiša zbog koje su se natiskali u Podzemlje i "tunel" na nekadašnjem ulazu u dvorište. Po reakcijama publike, u veceri brojnih oscilacija, što sporijih, bržih i izlomljenih ritmova, od kojih svi korijene vuku od jamajkanske reggae glazbe, najviše ih se odlicnim miksanjem i izborom traka dojmio DJ Rotten iz Rijeke, stavivši naglasak na jungle i d'n'b.

Nezahvalnu zadacu – održati taj nivo plesne zahuktalosti u prepunom klubu, ali i privesti vecer kraju - imao je Teddy-Lee i to svojom dubstep selekcijom. Na bini mu se spontano za mikrofonom pridružuje Fetti dodatno animirajuci publiku najavama svake nove trake, a Teddy-Lee ekipu raspamecuje i ponekim pull up-om, što u žargonu predstavlja prekid stvari na prvoj špici i vracanje na pocetak.

Unatoc brojnim polemikama o novonastalim žanrovima ocigledno je da su ovakvi partyji sve posjeceniji i posjeceniji. Ipak, dan nakon, u petak, na istom mjestu održan je i Xmas Trance Dance, vecer psychedelic trancea u organizaciji pulskog Mars Rooma, uz vrlo malo posjetitelja, dijelom i zbog nezahvalnog termina prihvatljivog samo najizdržljivijima.


Podijeli: Facebook Twiter