I–string trio briljirao u Trevisu

I-string trio u Trevisu (Roberta Cuzzolini)
I-string trio u Trevisu (Roberta Cuzzolini)

U sklopu prestižnog koncertnog ciklusa "Tra Rose Sonore" koji se održava u Salonu palače Trecento u talijanskom Trevisu, nastupio je I–string trio koji čine Domagoj Terzić (povijesne gitare), Milan Grbić (violina) i Dražen Maretić (violončelo).

Naime, I–string trio, koji je po sastavu jedinstven čak u svjetskim okvirima, talijanskoj se publici predstavio interpretacijama rijetko izvođenih komornih djela 19. stoljeća izvorno pisanih za gitaru i gudače. Pred velikim brojem posjetitelja, I–string trio briljirao je u interpretacijama skladbi Pierre-Jean Porroa (povijesna transkripcija Sonate K.304 W. A. Mozarta), Maura Giulianija (Serenade op.19 u A-duru) i Nicoloa Paganinija (Terzetto concertante M.S. 69 u D-duru).

Posebno oduševljenje publike bilo je tijekom "dodatka" koncertu, kada je gitarist Domagoj Terzić svirao gitaru proslavljenog povijesnog graditelja ovog žičanog instrumenta Gennara Fabbricatorea, a koja je danas u vlasništvu kolekcije d'Agostino i čini jednu od najpotpunijih talijanskih privatnih zbirki u povijesti gitara. Istarske je glazbenike na koncertu pozdravio Franc Rossi, predsjednik gradskog vijeća Trevisa.

Koncert istarskih umjetnika i članova I-string trija održan je u organizaciji Glazbenog društva Tactus i pod pokroviteljstvom Odjela za kulturu i predsjedništva Gradskog vijeća Trevisa. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter