Istrijana uz pomoć Ulice dobila novu opremu

Najtrofejniji klub u državi - BKOSIŽ Istrijana (G. ROJNIĆ)
Najtrofejniji klub u državi - BKOSIŽ Istrijana (G. ROJNIĆ)

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije započeo je s obilježavanjem desete godišnjice djelovanja. Najtrofejniji klub osoba s invaliditetom u državi, čije vitrine krase 20-ak državnih naslova, za početak proslave desetog rođendana odabrao je zahvalu za donaciju Sportskog društva Hakl i malonogometnog turnira "Moja ulice, moja ekipa", zahvaljujući kojima će boćari Istrijane dobiti specijalnu opremu.

U maloj dvorani Doma sportova Mate Parlov predstavljena je oprema i način boćanja članova Istrijane, koji se bave ovim paraolimpijskim sportom za osobe sa sto posto oštećenja. U svojim redovima Istrijana ima nekoliko višestrukih prvaka države, poput Melise Osmanović i Samante Lukšić, potom predsjednicu nacionalnog saveza i izbornicu reprezentacije Nives Lukšić, te čak pet nacionalnih sudaca.

Kako je istaknuo Davor Komar, dugogodišnji pokretač aktivnosti osoba s invaliditetom, i sam državni boćarski prvak, pred sportašima Istrijane puno je novih izazova, već u subotu su u Slavonskom Brodu, potom u srijedu odlaze na međunarodni turnir u Poljsku, ubrzo i Slovačku.

- Najbrojniji smo, i najaktivniji klub u državi, a osim samog sporta pomažemo našim, i drugim članovima raznim nabavkama specijalnih vozila, kolica, dizalica i kreveta, pa i rješavanjem životnih pitanja. Naša oprema je višestruko skuplja od "običnih" boća i stoga nam je danas želja zahvaliti svima onima koji nam pomažu. Jedan od njih je SD Hakl, koji nam je pomogao u nabavci nove opreme, istaknuo je Komar, otkrivši da jedan set boća košta od 2.700 do 6.000 kuna, a sprave potrebne boćarima s asistentima oko osam tisuća kuna.

Stoga je donacija SD Hakl od osam tisuća kuna zasigurno stigla u prave ruke, što je ponosno konstatirao i dopredsjednik Branislav Šokec, koji se okušao, i naravno brzo bio poražen, u dvoboju s aktualnom državnom prvakinjom Samantom Lukšić. Inače, kroz protekle godine SD Hakl je financijskim donacijama u vrijednosti od oko 300 tisuća kuna već pomagao Opću bolnicu Pula, Dnevni boravak za rehabilitaciju Veruda, Dječji dom Ruža Petrović, lokalne udruge cerebralne paralize i autizma, Školu za odgoj i obrazovanje, kao i pojedince kojima je u tom trenutku pomoć bila najpotrebnija.

- Fasciniran sam radom Istrijane, oduševljen tako velikom količinom energije koju ulažu u svoj rad. Sportsko društvo Hakl i malonogometni turnir Moja ulica, moja ekipa, na kojem se svake godine izdvoji 30-ak tisuća kuna u humanitarne svrhe, nastojat će im i dalje pomagati na sve moguće načine jer ovo je uistinu prava stvar, poručio je Šokec primajući zahvalnicu Istrijane. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter