Istrijada u problemima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Održavanje ovogodišnje Istrijade, tradicionalnog proljetnog susreta istarskih studenata, upitno je zbog financijskih poteškoca i potrebna nam je pomoc, rijeci su kojima nam se obratio Nikola Krnjus, koordinator ovog projekta.

Kako dodaje, održavanje ovog kompleksnog, ali svrsihodnog susreta koji okuplja istarske studente na studijima u Hrvatskoj i inozemstvu i odvija se kroz radionice, financira županijski Odjel za obrazovanje, ali njihova potpora ove godine nije dovoljna za pokrivanje svih troškova.

Organizatori su stoga apel za pomoc odlucili potražiti kroz javni poziv, a dobrodošli su kako financijska, tako i pomoc u vidu proizvoda, usluga i slicno.

Ovogodišnji je trodnevni susret 16. po redu u novom ciklusu i zakazan je za kraj travnja i pocetak svibnja u turistickom naselju Lanterna kraj Tara. Najavljeno je sudjelovanje 200-tinjak studenata, polaznika programa koji ce se odvijati kroz tematske radionice.

Voditelji su afirmirani strucnjaci iz podrucja gospodarstva, politike, znanosti i kulture pa stoga ovi susreti za mlade buduce intelektualce postaju mjesto za razmjenu ideja, iskustava i stjecanje novih znanja.


Podijeli: Facebook Twiter