Istrijada jaca od krize

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda je ove godine bilo dilema oko financijske konstrukcije za Istrijadu, ovo tradicionalno proljetno druženje istarskih studenata na koncu nije izostalo, vec se, upravo suprotno, može podiciti i 16-im uspješnim izdanjem, održanim u turistickom naselju Lanterna kod Tara.

Ondje se proteklog vikenda na tri dana okupilo više od 150 istarskih studenata koji se školuju u Puli, Rijeci, Zagrebu i Trstu, te su u tim gradovima udruženi u istarske klubove, nositelje brojnih aktivnosti.

Kako doznajemo od Sandre Arbule iz organizacijskog tima, Istrijada je i ove godine obuhvatila niz sportskih, edukativnih i zabavnih sadržaja, uz poucna gostovanja uglednika iz društvenog i javnog miljea.

Tako su sa županijskim procelnikom za školstvo Mladenom Dušmanom studenti raspravljali o modelima još bolje suradnje klubova sa županijskim vlastima, a s ciljem da se što veci broj mladih po završetku studija vrati u Istru.

U svjetlu tih nastojanja, Istrijadu su pohodili i vodeci ljudi buzetskog Cimosa, Systec-a iz Labina te županijske Turisticke zajednice i razvojne agencije IDA-e.

Više nego zanimljivo i odlicno posjeceno predavanje održao je astronomski znalac Korado Korlevic. U granicaru je, doznajemo, pobijedio zagrebacki klub, u nogometu rijecki, dok je u takozvanim Igrama bez granica trijumfirao klub iz Trsta.

Od glazbenika, nastupili su bendovi Tubak i Rekonstrukcija, Alen Vitasovic i Company te etno skupina Veja.


Podijeli: Facebook Twiter