Istriaphonic Orchestra i Krajcar iznenadili publiku

Izuzetno uspješan prvi javni nastup Istriaphonic Orchestra
Izuzetno uspješan prvi javni nastup Istriaphonic Orchestra

Izuzetno uspješan prvi javni nastup, prožet blagdanskim duhom i porukama ljubavi i suosjećanja, održao je nedavno u punoj novigradskoj kino dvorani IstriaPhonic Orchestra pod ravnanjem Denisa Modrušana, s posebnim gostom, poznatim kantautorom Brunom Krajcarom.

Mnogi su Novigrađani ostali ugodno iznenađeni saznanjem da je ovaj orkestar gudača tijekom ljetnih mjeseci osnovan upravo u njihovom gradu, prepustili se užitku u glazbi i prihvatili sugestiju da češće gledaju svijet kroz "oči srca", kako se zove i Krajcarov novi album. A koliko im se svidjelo ono što su čuli, bez zadrške su iskazali gromkim aplauzima i ovacijama.

U prvom dijelu koncerta IstriaPhonic Orkestra izveo je niz, za publiku koja ne poznaje previše klasiku, prepoznatljivih djela, mahom u aranžmanu svog voditelja. Nizali su se Mozartov "Divertimento D-dur KV 136", Melodija M. Skorika te Piazzoline "Tango ballet", "Libertango i "Oblivion" u kojemu se Modrušan gudačima pridružio sa svojom harmonikom.

Zasluženim srdačnim pljeskom nagrađeni su mladi novigradski gitaristi, sestra i brat Jana i Filip Opačić, koji su suvereno stali za mikrofon i gotovo parirajući svojim starijim kolegama izveli solo dionice u Valseu F. Kleynjansa i Elegiji Aleksandra A. Oljašanskog.

Dolaskom Bruna Krajcara na pozornicu u program se uključila i publika, posebno se iskazujući u pjevanju njegove "Vjeruj mi kad ti kažem da te volim" koju izvodi Oliver Dragojević i "Roža".

Krajcar je predstavio svoj novi CD te okupljene razgalio izvedbom Dragog kamena, "Grazie Pola" i dirljive "Anđele", a pljeskanjem je popraćena i prigodna "Radujte se narodi" u njegovoj varijanti i engleskom prepjevu za koji je zaslužan Daniel Načinović, gdje je uz njega na klavijaturama svirao i Modrušan na harmonici.

Za kraj je Novigrađanin Alojz Sinčić kazivao svoje stihove "Stari hrast", a uslijedile su zahvale svima koji su omogućili ovaj događaj i podržali dosadašnji rad orkestra - Gradu Novigradu i lokalnoj Turističkoj zajednici, komunalnom poduzeću Neapolis, tvrtkama Rosa iz Novigrada, Rose-art iz Kaštelira, vinaru Leonardu Palčiću iz Dajle i Olea cateringu iz Svete Marije na Krasu. (Napisala i snimila Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter