Istriana za glazbu Radojki Šverko

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Svečana dodjela sedme nagrade Istriana održat će se danas u 13 sati u kinu Valli, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare u sjedištu Istarske županije gdje su organizatori objavili i da je Radojka Šverko osvojila Istrianu u kategoriji glazbe.

Na presici su bili Vladimir Torbica, pročelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske županije, Patricia Smoljan, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, Valter Orbanić u ime sponzora Istarske kreditne banke Umag te Daniel Sponza, idejni začetnik Istriane. 

Kvalitetni, vrijedni ljudi

- Vjerujemo da na području naše županije ima niz kvalitetnih vrijednih ljudi o čemu najbolje svjedoči to što imamo konkurenciju koja je zavidna. Imena koja su nominirana i kasnije izabrana su izuzetno kvalitetna. Sve su to stručnjaci koji su se dokazali u svom poslu i na koje možemo biti ponosni kao Istrijani gdje god dođemo, kazao je Torbica.

Ove godine je uz pet kategorija uvedena još jedna i to ona koja pokriva znanost, odgoj i obrazovanje, na inicijativu prosvjetnih radnika, a u njoj su nominirani Ljiljana Radoš, Marinko Škare i Marija Hauser. U kategoriji kulture nominirani su Ivan Matejčić, Dean Skira i Teatar Naranča, u kategoriji zdravstva Diego Brumini, Olga Dabović Rac i Predrag Marmontov, a među gospodarstvenicima su nominirani Branko Kovačić i Graziano Rudan. U kategoriji sportaša i sportašica nominirani su Marijana Liović, Dario Živolić i Boris Mišković. U kategoriji glazbe u kojoj je pobjedu odnijela Radojka Šverko bili su nominirani i Franko Krajcar, Branko Sterpin i ženska klapa Teranke.

Nagrada - rad Erosa Čakića

Za sve kandidate moglo se glasati putem emisija na Radio Puli, TV Istri i TV Novoj, a u glasanje su bili uključeni i gradonačelnici i načelnici općina u Istri, predsjednici uprava najrelevantnijih gospodarskih subjekata u Istri, čelnici kulturnih, sportskih, glazbenih udruga, klubova, saveza i ustanova te novinari istarskih medija.

Pobjednici će danas primiti statuu Istriana, rad Erosa Čakića, program će voditi Dražen Turina Šajeta i Helena Šipraka a nastupit će mlada kantautorica Dina Rizvić. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter