Istriana urucena najuspješnijima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Astronom Korado Korlevic, glazbenik Bruno Krajcar,književnik Daniel Nacinovic, direktorica Arena trikotaže Sonja Racan, neurolog dr. Julijana Franinovic-Markovic i donedavni direktor umaškog ATP turnira Slavko Rasberger, ovogodišnji su laureati nagrade Istriana, koja je na svecanosti u pulskom Kinu Valli dodijeljena najuspješnijim Istrijanima. Nagrade su podijeljene u šest kategorija - gospodarstvo, zdravstvo, kultura, glazba, sport i nagrada po izboru slušatelja Radio Pule, koja je u suradnji s Danielom Sponzom i Istarskom županijom lani pokrenula ovaj projekt.

Dobitnicima su urucene statue Istriane koje je izradio akademski kipar Eros Cakic, a tko ce od nominiranih kandidata dobiti nagradu odlucili su iskljucivo slušatelji Radio Pule, njih 200-tinjak, koji su u posebnim emisijama glasali za svoje favorite.

Treba spomenuti da je kandidate u kategorijama nominiralo posebno povjerenstvo koje su cinili Jasna Jaklin Majetic (gospodarstvo), dr. Lems Jerin (zdravstvo), Vladimir Torbica (kultura), Nataša Petric-Tasha (glazba), Dario Koraca (sport), Miodrag Cerina (Istarska županija), Daniel Sponza (voditelj projekta) i Silva Celebrini (Radio Pula). Novost je nagrada po izboru slušatelja Radio Pule, koji su nominirali i izabrali za Istranina godine, Korada Korlevica.


Podijeli: Facebook Twiter