Istriana i drugi put Serdu Valicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanost dodjele Istriane održat ce se u petak u kinu Valli u 13 sati. Rijec je o izboru najuspješnijih pojedinaca iz Istre koji se biraju iz podrucja gospodarstva, zdravstva, kulture, glazbe, sporta te kategorije iskljucivo prema izboru slušatelja Radio Pule.

- Istriana, ciji je inicijator novinar Daniel Sponza, održava se vec cetvrtu godinu zaredom, što znaci da je projekt uspješan i prihvacen, istaknula je na konferenciji za novinare Tatjana Kaštelan, glavna urednica Hrvatskog radija-Radija Pule. Ujedno, pozvala je sve slušatelje i ostale goste da svojim prisustvom uvelicaju svecanost dodjele Istriane - statue koja, s obzirom na važnost, kako je ilustrativno rekla, iz godine u godinu postaje sve teža.

Sponza je rekao da je u ovogodišnjem izboru najuspješnijeg pojedinca u Istri ukupno sudjelovalo 500-tinjak osoba.

- Cak dvjestotinjak slušatelja ukljucilo se i glasalo za svog favorita u emisijama Radio Pule koje su u dvama terminima emitirane prošlog tjedna od ponedjeljka do cetvrtka, a stotinu ih je za osobu godine glasalo putem SMS poruka. Prema njihovom izboru, uvjerljivo je, po drugi put, Istriana pripala glazbeniku Serdu Valic.

Temeljem prijedloga clanova povjerenstva po navedenim kategorijama, u glasanje i izbor ukljuceni su svi gradonacelnici i nacelnici istarskih opcina, direktori turistickih zajednica, predsjednici uprava najvecih gospodarskih subjekata u Istri, celnici kulturnih, glazbenih i sportskih institucija i udruga te predstavnici medija, rekao je Sponza uz najavu da ce u kinu Valli, gdje se svecanost održava vec trecu godinu, prije dodjele biti prikazan kratki film o svim laureatima.

Za dobar ugodaj pobrinut ce se glazbenici Lidija Bacic, Erik Balija, Bruno Krajcar i Nataša Petric Tasha sa svojom novom božicnom pjesmom. Program ce voditi Roland Braus i Jana Vuckovic, a po završetku ce u foajeu kina biti organiziran prigodan domjenak. (S. ROJNIC SINKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter