Istrian Wine Run: Polumaraton u znaku ljubavi

Polumaratonci startaju u Brtonigli (Dejan ŠTIFANIĆ)
Polumaratonci startaju u Brtonigli (Dejan ŠTIFANIĆ)

Umag postaje središte hrvatska trkačke i vinske scene ovu nedjelju, 4. rujna. Treći Istrian Wine Run, zabavni vinski maraton okupit će više od 1.200 trkača iz cijelog svijeta željnih prije svega vrhunske zabave koji će trčati u tri kategorije: maratonu, polumaratonu i štafeti (3 puta 7 kilometara).

Start maratona zakazan je u 8 sati iz Momjana, dok će polumaratonci startati u 10 sati iz Brtonigle. Cilj utrke i finale zabavnog programa uz glazbu, ples, dobro vino i paštu party bit će u umaškom Stella Marisu.

Ovaj jedinstveni sportsko-zabavni spektakl ove će godine dodatno začiniti atmosferu pravim svadbenim slavljem. Među natjecateljima će se tako naći i dvoje mladenaca koji će se tom prigodom vjenčati usred polumaratonske utrke, uz pratnju veselih svatova. Prvi je to put u Hrvatskoj da će dvoje zaljubljenih svoje sudbonosno da izreći na atletskoj utrci. Istrian Wine Run se održava treću godinu za redom s ciljem promocije vinske i gastronomske ponude sjeverozapadne Istre kroz osiguravanje dodatnog turističkog sadržaja. Na atraktivnoj trasi koja se proteže kroz vinograde sjeverozapadne Istre veseli će trkači imati priliku kušati različita vina od čak 17 poznatih istarskih vinara. Uz spomenute kategorije, u posebnoj novinarskoj štafeti svoje će snage međusobno odmjeriti i pripadnici medija, dok će za one najmlađe dan ranije, u subotu 3. rujna biti organizirana Lino Kids Run utrka. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter