Istria Valamar Terra Magica: Rigo peti, Vidović šesti

Lijepo vrijeme privuklo je u Tinjan dvjestotinjak biciklista (M. ČOTAR)
Lijepo vrijeme privuklo je u Tinjan dvjestotinjak biciklista (M. ČOTAR)

Matjaž Budin i Borut Ramšak bili su najbrži na brdsko-biciklističkom maratonu Istria Valamar Terra Magica održanom u Tinjanu. Budinu je za pobjedu trebalo 2:34.37 sati, koliko mu je bilo potrebno za prelazak 67 kilometara duge staze uz 1.750 metara uspona.

Najbrži hrvatski predstavnik bio je Pavao Roset iz zagrebačkog Keindl Sporta na trećem mjestu, dok je najbrži istarski predstavnik bio Pazinac Paolo Rigo na petom mjestu. Saša Vidović je bio šesti, a Nenad Ljubičić deseti.

Kod žena, na prva četiri mjesta plasirale su se četiri istarske vozačice. Prva je bila Andrea Kiršić, Nedešćanka u dresu zagrebačkog Keindl Sporta, a iza nje su slijedile Zorana Težak, Antonela Ferenčić te Gorana Težak.

Kod juniora slavio je Pazinac Sandi Bažon iz Keindl Sporta, ispred sugrađanina i klupskog kolege Marka Bertetića te Matka Grujića iz premanturske Adrenaline. U kategoriji Hobby prvo mjesto je pripalo Matiji Babiću iz premanturske Adrenaline, dok je osvajanje prvog mjesta pošlo za rukom i njegovom kolegi Deanu Svitiću u kategoriji Sport te Željku Srdoču kod najstarijih veterana 3.

Vodičanin Ivica Mesarić iz kluba Orlov krug bio je najbolji kod veterana 1, dok je Talijan Cristian Poberai bio najbrži kod veterana 2, ali i najbrži kod natjecatelja kraće verzije maratona duljine 55 kilometara.

Utrka je startala u Tinjanu i prošla je kroz Šurane, Ruhce, Podberam, Ježenj, pored Sv. Petra u Šumi, kroz Barat te u povratku, preko Kringe, do Tinjana. Utrka je vožena za Kup Hrvatske.

Lijepo vrijeme privuklo je na maraton oko 150 biciklista uz 50-ak ljubitelja pedaliranja na biciklijadi pod nazivom "U potrazi za istarskim pršutom". (A. FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter