Istria winter cup: Kvalitetna lista sudionika

Predstavljanje Istria winter cupa
Predstavljanje Istria winter cupa

O pojedinostima trećeg izdanja "Istria winter cupa" kojemu su Novigrad i Umag domaćini idućih tjedan dana na toj konferenciji govorili su direktor turnira Ives Čakarun, predsjednica Uprave Laguna Novigrad Zrinka Bokulić, predsjednica Turističke zajednice Umaga Sanda Bravar-Radizlović i novigradski gradonačelnik Anteo Milos.

Sama lista sudionika oslikava momčadsku kvalitetu iz našeg okruženja, što je za poklonike nogometa prigoda da na djelu vide veći broj kvalitetnih igrača koji brane boje nacionalnih vrsta zemalja iz kojih dolaze.

- Određen pomak je što smo uspjeli osigurati nastup osam momčadi iz pet zemalja. Mislim da je lista sudionika itekako kvalitetna, jer svaka od momčadi u svojim nacionalnim ligama igra značajnu ulogu.

Istina da je Pomorac iz Kostrene drugoligaš, no to sigurno neće umanjiti renome ove međunarodne smotre što je svojim igrama kostrenska momčad pokazala i prošle godine. Litvanski Žalgiris je ponovno tu, prošlogodišnji pobjednik mađarski Kecskeméti, pulska Istra 1961 i Pomorac, te austrijski Wolfsberger, premijerligaši BiH Široki Brijeg i Željezničar, te mađarski drugoligaš Gyirmot SE.

Prvi dio turnira igrat će se u dvije skupine na Gradskim stadionima u Umagu i Novigradu. Vodili smo računa i o tome da se utakmice ne igraju u istom terminu, tako da će ljubitelji nogometa moći gledati gotovo sve susrete "Istria winter cupa", kazao je Ives Čakarun.

O manifestaciji koja je uvelike upotpunila planske aktivnosti klastera sjeverozapadne Istre te turističkih tvrtki Laguna i Istraturist, govorile su Sanda Bravar-Radizlović i Zrinka Bokulić. Ovo je svojevrsna uvertira za svekoliku koloniju sportaša koja će gostovati na ovom dijelu Poluotoka, gdje su Laguna i Istraturist nositelji turističkog razvoja i unapređenja sportskih sadržaja koji privlače sve veći broj gostiju, ponajprije sportaša.

U tijeku su, ali i slijede nova ulaganja u sportsku infrastrukturu kojom će Umag i Novigrad poprimiti nove konture. Gotovo svi su bili jednoglasni da je krajnje vrijeme da ovaj dio Istre i njen obalni pojas postanu "hrvatska Antalya" za nogometaše. (M. GAVRAN)

CIJELI TEKST U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter