Istria Winter Cup: Istra 1961 - Željezničar 2:1

Goran Roce doveo je Istru 1961 u vodstvo već u 5. minuti (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Goran Roce doveo je Istru 1961 u vodstvo već u 5. minuti (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Novu, ali najteže izborenu pobjedu upisali su nogometaši Istre 1961 u ovim zimskim pripremama jučer na kišom ispranoj Valbruni. U otvarajućem susretu trećeg izdanja Istria Winter Cupa "zeleno-žuti" su s 2:1 svladali vodeću momčad prvenstva Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar.

Bila je to dosad najteža provjera pulske momčadi protiv vrlo raspoloženog i tehnički jakog suparnika, koju su pulski igrači odradili na zadovoljavajući način. Po vrlo teškom, blatnjavom travnjaku uz kišu koja je protokom vremena pojačavala i smanjenu vidljivost u završnici, momčad Igora Pamića slavila je pogocima najboljeg igrača susreta Gorana Roce i Alena Pamića, dok je izjednačujući pogodak Sarajlijama donio Kerla iz "Ahilove pete" pulske momčadi, igre iz prekida. Željezničar je bio prvi suparnik koji je natjerao Puljane da se brane, ali i ukazao na probleme u razvijanju napada u situaciji kad na terenu nema Anđelkovića u paru s Pamićem.

Prvi susret 3. izdanja Istria Winter Cupa: Istra 1961 - Željezničar 2:1 (2:1). Igralište Valbruna. Gledatelja: 150. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Mađarić (Vrsar), Radovan (R. Selo). Strijelci: 1:0 Roce (5'), 1:1 Kerla (25'), 2:1 Pamić (43'). Žuti kartoni: Blagojević, Križman (Istra 1961), Bogičević (Željezničar).

ISTRA 1961: Radošević, Horvat (od 60. Zgrablić), Čagalj, Budicin (od 46. Šimunović, od 60. Jerković), Woon (od 46. Prelčec), Pamić, Blagojević, Aganović, Bačelić Grgić, Roce (od 60. Havojić), Križman (od 35. Milić).

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Kvesić (od 85. Čutuk), Kerla, Bogičević, Smajić (od 66. Čolić), Adilović, Stanić (od 82. Jashida), Selimović, Svraka, Jamak, Tomić. (R. CAR)

Napadnuti navijači Želje

Neposredno pred kraj susreta na Valbruni došlo je do incidenta u kojem su stradali navijači Željezničara, kao i neki od automobila s registracijama Bosne i Hercegovine parkiranih ispred stadiona. Zbog toga je policija izašla na očevid, a pred Valbrunu je stiglo i vozilo Hitne pomoći, jer je navodno jedan od navijača pogođen kamenom.


Podijeli: Facebook Twiter