Istria Winter Cup: Četiri prvoligaša u borbi za titulu

Lanjski finalisti Istria Winter Cupa
Lanjski finalisti Istria Winter Cupa

Istria Winter Cup, jedan od najatraktivnijih pripremnih nogometnih turnira u zimskoj sezoni, održat će se ove godine od 31. siječnja do 7. veljače. U svom šestom izdanju Istria Winter Cup dovodi na terene Umaga i Novigrada čak četiri europska prvoligaša, među kojima su i hrvatski prvoligaš iz Istre te prošlogodišnji pobjednik turnira iz prve lige Bosne i Hercegovine.

"6. Istria Winter Cup, kao najvažniji regionalni turnir koji se igra u ovo doba godine ugostit će šest nogometnih ekipa i ukupno više od 150 vrhunskih sportaša. Svake godine u Umag i Novigrad dolaze vrhunske momčadi iz Hrvatske i inozemstva da bi testirali spremnost i iskustvo svojih igrača te se pripremili za nastavak sezone. Upravo zbog toga je Istria Winter Cup stekao status jednog od najvažnijih pripremnih turnira u regiji, čemu svjedoče i neizvjesne utakmice koje se na umaškim i novigradskim stadionima odvijaju svake godine", rekao je Ives Čakarun, direktor turnira.

Ove godine kvalitetnog i uzbudljivog nogometa zasigurno neće nedostajati, čemu svjedoče nastupi čak četiri prvoligaša iz Hrvatske i inozemstva. Nakon četiri godine izostanka, na Istria Winter Cup ponovo se vraća Istra 1961 te će uz pobjednika turnira iz 2014. godine, NK Novigrad, predstavljati hrvatski nogomet na ovogodišnjem natjecanju. Iz Slovenije dolaze dva izuzetno jaka prvoligaša, NK Celje i NK Olimpija koja se trenutno nalazi na vrhu ljestvice slovenske prve lige. HŠK Zrinjski, prvoligaš iz Bosne i Hercegovine te prošlogodišnji pobjednik, vraća se u Istru da bi obranio naslov, dok će Mađarsku predstavljati drugoligaš Gyirmót koji ove godine ima veliku šansu da se probije u prvu mađarsku ligu.

"Šestu godinu za redom Istria Winter Cup otvara sezonu sportskih natjecanja na području sjeverozapadne Istre. Novigrad i Umag te ostali članovi klastera Sjeverozapadne Istre zahvaljujući kontinuiranom trudu, ulaganjima i razvojem ponude u ovom segmentu uspjeli su učvrstiti svoju poziciju među sportskim destinacijama. Značajnu ulogu u tome imaju i turističke kompanije Aminess hoteli i kampovi Novigrad i Istraturist koje omogućuju sportašima boravak u hotelima prilagođenima njihovim potrebama", rekla je Zrinka Bokulić, predsjednica uprave Aminess hoteli i kampovi.

Sudionici 6. Istria Winter Cupa podijeljeni su u dvije skupine. U skupini A tako će igrati Olimpija, Istra 1961 i Gyirmót, a u skupini B Zrinjski, Novigrad, i Celje. Utakmice se igraju svaki dan od 15 sati na Gradskom stadionu u Umagu ili na Stadionu Laco u Novigradu. Završnica počinje u nedjelju 6. veljače, kada će se u Umagu igrati za treće mjesto, dok je finalna utakmica zakazana za 7. veljače u 15 sati u Novigradu.

"Pozivam sve građane da nam se u što većem broju pridruže u praćenju hrvatskih i inozemnih ekipa te svojim dolaskom podrže svoje favorite. Tereni novigradskog stadiona Laco i umaškog Gradskog stadiona spremni su ugostiti atraktivne utakmice koje nam jamče ovogodišnji sudionici Istria Winter Cupa. U ime Grada Novigrada želim svima uspješan turnir", rekao je Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter