Istria Handball Cup:CO Zagreb - Gorenje Velenje 30:29

Raspoloženi Luka Stepančić (M. MIJOŠEK)
Raspoloženi Luka Stepančić (M. MIJOŠEK)

CO Zagreb - Gorenje Velenje 30:29 (16:14). Gradska sportska dvorana. Gledatelja 800. Suci: Jurinović (Zadar), Mrvica (Biograd na moru).

CO ZAGREB: Kelentrić, Stevanović (8), Ivić (10), Marić 1, Brozović 2, Butorac 1, Stepančić 7, Matulić 4, Matić 1, Batinović 3 (1), J. Valčić, Sršen 1, T. Valčić, Mandalinić 10, Kaleb.

GORENJE VELENJE: Gajić (16), Melić 7 (4), Medved 2, Tizjak 2, Pucelj 4, Brglež, Rutar, Taletović, Miklavčić 5, Gaber 1, Golčar, Gams 1, Bajram, Nosan, Dujmović 7.

Sedmerci: CO Zagreb 1 (1), Gorenje Velenje 4 (4). Isključenja: CO Zagreb 6, Gorenje Velenje 4 minute.

Dvoboj dostojan finala odnosno meča koji je odlučivao o ovogodišnjem pobjedniku Istria handball Cupa. Od početnog vodstva Zagrebaša (1:0) u 10 narednih minuta u takvoj situaciji su bili Slovenci čiju je prednost momčad trenera Goluže morala sustizati, a u tome je uspjela u velikom dijelu zahvaljujući raspoloženom Luki Stepančiću koji je ponikao u labinskim redovima te Stipi Mandaliniću.

Oni su u prvoj dionici imali zavidnu seriju od pet odnosno sedam pogodaka čime su na neki način uspjeli primiriti suparnika. U tome im je dobrim dijelom pomogao i vratar Stevanović, no i s druge strane su za osjetniju prednost imali veliku prepreku u sjajnom Ivanu Gajiću.

Tek u nastavku su Zagrebaši uspjeli doći do prednosti po prvi puta u 42. minuti - 21:17. U narednih desetak minuta još su to nekoliko puta ostvarili da bi uslijedila izuzetno neizvjesna završnica posebice posljednjih pet minuta kada je momčad Gorenja bila u minimalnom zaostatku. U tom razdoblju su se istakli vratari Ivić koji je obranio dva zicera, ali i sjajni Gajić, no mladi Brozović i Butorac su postigli odlučujuće pogotke što je Pucelj jedan od istaknutijih u redovima Velenja uspio tek ublažiti.

Sudionici turnira su nagrađeni peharima, Metalurg za treće mjesto pobijedivši reprezentaciju Kinu 22:19, dok je izabrana kineska vrsta bila četvrta. Iz redova pobjednika su i dva najbolja pojedinca, igrač Josip Valčić te strijelac Stipe Mandalinić (21 gol), najbolji vratar je član Gorenja Ivan Gajić. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter