Istria Handball Cup počeo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo prvih desetak minuta trajala je kakva-takva rezultatska neizvjesnost u kojoj su reprezentativci Kine sustizali stalno vodstvo suparnika da bi nakon 11 minuta igre "zagrebaši" svoju prednost podignuli na "plus 4" (7:3). Približili su se ponovo Kinezi na minimalni zaostatak, ali to je bilo sve, jer za nešto više onemogućio ih je vratar Kelentrić koji je imao seriju zapaženih obrana. Do odlaska na odmor Zagreb je izborio prednost od sedam pogodaka da bi ju u nastavku gotovo utrostručio.

Prve minute druge dionice bile su u potpunoj dominaciji "zagrebaša" koji su u 16 minuta suparniku dozvolili postići samo jedan pogodak. Tome je značajan obol dao i mladi Filip Ivić s nekoliko obrana u nizu, a kako se utakmica bližila kraju prednost Golužine momčadi stalno se povećavala. Zanimljivo je reći da je trener aktualnog prvaka Hrvatske iskušao sve raspoložive snage i svi su se igrači iskazali zavidnom borbenošću, upisavši se u listu strijelaca.

Na kraju možemo reći da je ovo za momčad Zagreba bilo tek ugrijavanje za današnji dvoboj protiv makedonskog prvaka, odnosno momčadi Lina Červara - negdašnjeg trenera Zagreba i hrvatske reprezentacije. (M. GAVRAN)

Poreč. CO Zagreb - Kina 37:18 (16:9). Gradska dvorana. Gledatelja: 500. Suci: Kober (Zagreb) i Sunajko (Dugo Selo).

CO ZAGREB: Kelentrić (8+1), Marić 2, Brozović 2, Butorac 2 (1), Stepančić 5, Matulić 4, Matić 3, Stevanović (2), Ivić (7), Batinović 5 (1), J. Valčić 3, Sršen 3 (1), T. Valčić 1, Mandalinić 7.

KINA: Song, Li 1, Yan, Zao 3, Zou 1, Zhag 1, X. Wang, Wu, Cong, Yian, Yu 4 (2), Q. Wang 10 (10), Qu 1, Hao 4, W. Wang 3.


Podijeli: Facebook Twiter