Istria Gourmet otvorio 22. umaški ATP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtak je otvorenjem Istria Gourmet Festivala u centru Stella Maris u Umagu neformalno otvoreno 22. izdanje ATP Studena Croatia Opena. Bilo je to, ujedno, formalno otvaranje gurmanskog festivala, koji ce trajati do kraja turnira.

- Ovdje na ATP-u postoje tri prestižne liste: prva je lista igraca, na kojoj imamo vrhunska imena i najbolje hrvatske igrace. Druga je lista partyja, koja u 11 dana donosi zabavu za sve. Treca lista je ova koju danas predstavljamo, a cine je Naša kužina, Istria Gourmet Restaurants i Vinistra, predstavio je manifestaciju unutar turnira predsjednik Uprave Istraturista Željko Kukurin, dodavši da svim posjetiteljima želi da se zabave uz dobar tenis i popratne sadržaje turnira.



Na improviziranoj pozornici u Gourmet zoni festival je otvorio istarski župan Ivan Jakovcic. Izmedu ohrabrenja i cestitki organizatorima, pozvao je sve da i dalje naporno rade da bi sjeverni dio Istre nastavio napredovati ovim tempom.

- Ovaj dio Istre ima strašnu sinergiju mora i unutrašnjosti, a Umag s ovakvim ambicijama kakve ima ne može drugo nego pobijediti, rekao je izmedu ostalog Jakovcic.



Sljedecih devet dana na gurmanskom festivalu svoje ce delicije predstaviti deset renomiranih restorana s podrucja Umaga, Buja, Brtonigle i Novigrada, te internacionalni restorani s Michelinovim zvjezdicama.

Prva vecer festivala bila je uglavnom u znaku hrane s tartufima, a atmosferu u Gourmet zoni podizao je Elvis Stanic sa svojim jazz kvartetom.



Tu veselu i opuštenu atmosferu nije uspjelo pokvariti niti kratko nevrijeme koje se na centar Stella Maris spustilo oko 23 sata.

Glavni dogadaj petka je ždrijeb parova za glavni turnir, koji ce službeno biti otvoren u subotu nastupom svjetske pjevacke dive Monserrat Caballe na centralnom terenu.


Podijeli: Facebook Twiter