Istri 215 tisuca HTZ-ovih kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radi unapredenja turisticke ponude i prepoznatljivosti hrvatskog turizma HTZ ove godine s 2 milijuna kuna sufinancira ukupno 127 projekata. Najveci pojedinacni iznos od 310 tisuca kuna dobio je Grad Zagreb za šest projekta i manifestacija.

Istarska županija za 11 projekata i manifestacija dobiva 215 tisuca kuna, od cega se gotovo polovica odnosi na ATP turnir u Umagu. Sedam projekata i manifestacija u Dubrovacko-neretvanskoj županiji HTZ ce sufinancirati sa 120 tisuca kuna.

Zadarska županija je za 11 projekata i manifestacija dobila 110 tisuca kuna, a kod njih svi projekti ravnopravno dobivaju potporu od po 10 tisuca kuna. Za kvarnerske programe izdvojeno je 235 tisuca kuna, a medu sufinanciranim projektima su Rijecki karneval, Rabska fjera, Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu na Malom Lošinju i ostali.

Od 1,3 milijuna kuna koje dodjeljuje HTZ-ov Ured za kulturni turizam 150 tisuca kuna odredeno je za Dubrovacke ljetne igre te 100 tisuca kuna za Splitsko ljeto. Pulski Festival igranog filma, šibenski Medunarodni djecji festival te zadarske Glazbene veceri u Sv. Donatu dobile su po 50 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter