Istri 1961 protiv Zadra biti ili ne biti

Fausto Budicin (6) tijekom utakmice sa Splitom u Parku Mladeži (Tom Dubravec/CROPIX
Fausto Budicin (6) tijekom utakmice sa Splitom u Parku Mladeži (Tom Dubravec/CROPIX

Posljednji domaći ispit pred svojom publikom ove godine, onaj protiv Zadra, nogometaši Istre 1961 odigrat će po blatnjavom terenu, idealnom za "igru bez igre". Odnosno za suparnika koji će na "Drosini" obranom tražiti način da neporažen napusti Pulu. Nakon dva uzastopna poraza ništa osim pobjede nad Zadranima "ne igra" treneru Igoru Pamiću i njegovim igračima. Svjesni su toga svi u i oko kluba, dakako i sami igrači. Prvi među njima, kapetan Fausto Budicin nije tražio isprike za loše nastupe u Zaprešiću i Splitu.

- Nema se tu što skrivati, igrali smo loše i upisali dva poraza koji nas sad stavljaju u situaciju da moramo dobiti Zadrane kako bi imali određenu zalihu uoči proljetnog nastavka prvenstva u kojem, tradicionalno, postižemo puno bolje rezultate - rekao je Budicin. - U Splitu smo odigrali loše prvo poluvrijeme, dok smo se u nastavku ipak digli u igri. Posebno nakon primljenog pogotka. Jurnuli smo po izjednačenje i nakon što smo ga dohvatili u 85. minuti, imao sam osjećaj da ćemo postići i drugi gol. Pritisnuli smo domaćine koji su se spašavali kornerima, a onda smo, nevjerojatno, ponovno vlastitim pogreškama omogućili suparniku da nas kazni u posljednjim sekundama susreta.

Posljednji ispit na Drosinu dovodi Zadrane koje su već početkom sezone svi otpisali, ali se oni ne daju tako lako izbaciti iz borbe za ostanak. Da bi se pulski igrači čim bolje fokusirali na utakmicu istine protiv Zadra, odlučio je trener Pamić povesti svoju momčad u karantenu, što dosad nije bila praksa. Igrači baš nisu ljubitelji takvih priprema, ali ovo je neminovnost. Trener Pamić sa svojim će igračima u Medulinu potražiti mir i koncentraciju za subotnji dvoboj. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter