Istražuju se Šelebajeve optužbe protiv Grbica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unutarnja kontrola Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) istražuje optužbe protiv glavnog ravnatelja policije Olivera Grbica kojega je u otvorenom pismu ministru Tomislavu Karamarku zagrebacki poduzetnik Vladimir Šelebaj Sallier optužio za zlouporabu policijskog sustava.

U MUP-u su potvrdili da su zaprimili Šelebajevo pismo te da policijska unutarnja kontrola provjerava tvrdnje koje su u njemu iznesene.

"Pismo je zaprimljeno jucer, ukljucena je unutarnja kontrola i krajem tjedna ocekuju se rezultati", kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Dodao je da navode iz pisma sada ne želi komentirati, ali da ce javnost izvijestiti o rezultatima unutarnje kontrole kada ona bude dovršena.

U pismu Karamarku, u kojem je naveo da ce o svemu obavijestiti medije, vladu, USKOK, francusko veleposlanstvo i delegaciju EU-a u Hrvatskoj, Šelebaj tvrdi da ravnatelj policije, koji je navodno u ljubavnoj vezi s njegovom suprugom, HTV-ovom novinarkom i urednicom Dijanom Culjak Šelebaj, sudjeluje u pokušaju da ga se ošteti za milijunsku imovinu.

Šelebaj tvrdi da je Grbic, na nagovor Dijane Culjak Šelebaj, iskoristio svoje podredene kako bi mu onemogucio da tijekom brakorazvodne parnice dode do novca od prodanog zajednickog stana. Navodi da je bez osnova i mimo uobicajene procedure pozivan na razgovore u policiju te da su policijski službenici, medu ostalim, bez potrebe pretraživali njegove nekretnine u Zadru.

U takvim policijskim postupcima Šelebaj vidi tešku zlouporabu sustava, a u pismu iznosi i sumnju da ga se prati i prisluškuje.

Policijska unutarnja kontrola istraživala je ravnatelja policije i nakon optužbi Damira Polanceca da je Grbic clanovima HDZ-a sugerirao da podnose anonimne kaznene prijave protiv oporbenih politicara. U tom je postupku s ravnatelja policije otklonjena bilo kakva sumnja.

Unutarnji nadzor u tom je slucaju trajao tjedan dana, policijski su istražitelji obavili razgovor sa Grbicem, a pregledan je i niz dokumenata te službenih bilješki.

To je pitanje, nakon Polancecovih javno iznesenih tvrdnji koje je Grbic u više navrata opovrgnuo, bilo i tema sjednice Vijeca za nacionalnu sigurnost, koje je tražilo detaljnu provjeru tvrdnji o zlouporabama policijskog sustava. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter