Istražiti sukob interesa u Puckom ucilištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezavisni rovinjski vijecnik Bruno Poropat na konferenciji za novinare ponovno je pokrenuo pitanje o sukobu interesa ravnateljice Puckog otvorenog ucilišta Melite Jurkota, ujedno vlasnice agencije Fragile Music Promotions putem koje, u ulozi menadžera, promovira glazbenike koji su nastupali u sklopu glazbenog projekta "Gandusiana", a koji organizira upravo Ucilište. Poropat ce, nezadovoljan odgovorima i objašnjenjima koje je dobio na sjednici Gradskog vijeca, slucaj uputiti nadležnim državnim institucijama da bi izvršile kontrolu i preispitale tijek novca i posredovanje agencije.

- U slucaju Puckog ucilišta nismo htjeli izaci u javnost dok se izvještaj za 2008. godinu nije našao na vijecu, i to sa šest mjeseci zakašnjenja, što takoder aludira da se htjelo prekriti pravo stanje. U izvještaju se može vidjeti da je cijeli rad koncipiran u projektu "Gandusiana" dok su svi mali programi koji profiliraju lokalnu kulturu izostali. Na internetskim stranicama ucilišta možete pronaci samo informacije o spomenutom projektu, rekao je Poropat.

Smatra da je projekt trebao biti prezentiran na sjednici Vijeca, a buduci da to nije nikada ucinjeno, proizlazi da je "upao" kao privatni program za koji je lani izdvojeno više od 700 tisuca kuna.

- Izjava predsjednika Upravnog vijeca Nicoloa Sponze da u tome što je ravnateljica istovremeno i vlasnica agencije ne vidi ništa sporno jednostavno je smiješna. Agencija je posredovala oko dovodenja umjetnika, ali nije bila registrirana kao ovlaštena osoba. Agencija je mogla proizaci iz javnog natjecaja pa je upitno kada je ravnateljica obavljala tu dužnost, a kada je bila u ulozi menadžera. Ona je direktno zastupala umjetnike poput Darka Rundeka i Svetlane Spajic, a oni su nastupali u sklopu "Gandusiane". Sponza, koji kao predsjednik Upravnog vijeca POU-a dobiva naknadu od 12 tisuca kuna godišnje, trebao je uskladiti sve s propisima jer je morao dokazati da je sklopio ugovor s agencijom, kazao je Poropat.


Podijeli: Facebook Twiter