Istražitelji utvrđuju uzrok pada sportskog zrakoplova u Zvekovcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon što su dva čovjeka poginula u padu sportskog zrakoplova tijekom aeromitinga u Zvekovcu kod Vrbovca, istražitelji u ponedjeljak očevidom nastoje razjasniti uzrok zašto je letjelica izgubila visinu i potom se prednjim djelom zabila u polje.

Zrakoplovom je upravljao 58-godišnji pilot, koji je u nedjelju oko 16,30 sati poletio s aerodroma u Zvekovcu i nakon izvođenja krugova srušio se oko 150 metara zapadno od uzletno-sletne staze iz zasad neutvrđenog razloga, izvijestila je zagrebačka policija. Uz pilota u letjelici je bio i 36-godišnjak, a obojica su poginula na mjestu događaja. Zrakoplov je sudjelovao na aeromitingu koji je u nedjelju u povodu dana općine Dubrava organizirao aeroklub "Dubrava". U sklopu Dana otvorenih vrata Aerokluba Dubrava u 16 sati održana je demonstracija letenja zrakoplova, žirokoptera, jedrilica i padobranaca. Zašto je jedan let završio kobno trebao bi pokazati očevid u kojem uz policiju sudjeluju predstavnici Državnog odvjetništva i Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća.

Na aerodromu u Zvekovcu zrakoplovna nesreća dogodila se i prije četiri godine, kada su tijekom probnog leta ultralakom letjelicom tipa rans S-6 coyote poginuli vojni piloti Marijan Lovrić i Vladimir Bodiša. Uzrok pada zrakoplova, koji je po pisanju medija upao u kovit i zatim se okomito srušio na tlo i eksplodirao, nije utvrđen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter