Istražitelji: Schumacher nije brzo skijao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Michael Schumacher nije se kretao velikom brzinom prilikom pada na skijanju u Francuskoj kada je zadobio teške ozljede glave, utvrdili su francuski istražitelji nakon što pregledali kameru koju je nosio na kacigi.

"Na snimci se vidi da nije skijao velikom brzinom. Moglo bi se kazati da je to bio tempo dobrog skijaša na stazi koja nije bila previše strma", izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Albertvillu zapovjednik gorske žandarmerije Stephane Bozon.

"I ja i istražitelji smo pogledali film s kamere, ali teško je na temelju njega odrediti kojom je brzinom skijao", kazao je tužitelj Patrick Quincy, dodavši da je Schumacher prilikom pada bio tri do šest metara izvan označenog skijališta.

Također, utvrđeno je da skije nisu uzrok padu te da su oznake na skijalištu u Meribelu bile u skladu sa standardima i vidljive.

Talijanska agencija Ansa, koju je prenio Tanjug, objavila je da se Schumacher kretao brzinom od 20 kilometara na sat prilikom pada. Još se nalazi u bolnici u Grenobleu, i dalje je kritično, ali stabilno.

Schumacher je tijekom karijere osvojio rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka, a s 91 Grand Prix pobjedom rekorder je i po broju trijumfa u F1. Vozio je za Jordan, Benetton, Ferrari i Mercedes. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter