Istraturist: Pineta propisno ogradena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Autokamp Pineta u Bašaniji posluje u sklopu Istraturista od ranih osamdesetih godina prošlog stoljeca i posjeduje sve dozvole za rad propisane pozitivnim propisima.

Pravilnik o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji propisuje uvjete za kategorizaciju kampova i odreduje da je jedan od uvjeta postavljanje ograde oko cijelog kampa", piše u odgovoru Istraturista na naš upit zašto žicanom ogradom svakog proljeca iznova zatvaraju javni put na pomorskom dobru.

"Iz navedenog razloga vec niz godina Pineta je ogradena na propisan nacin, odnosno na nacin na koji se pozitivno ocitovalo nadležno povjerenstvo Ministarstva turizma", stoji nadalje u odgovoru Uprave te hotelijerske tvrtke.

Istraturist, sukladno zakonu, svake cetiri godine obnavlja kategorizaciju kampa. Zadnji postupak kategorizacije proveden je lani u listopadu, kada je povjerenstvo službe za standarde u turizmu resornog ministarstva zapisnikom naložilo toj umaškoj firmi da u potpunosti sanira ili zamijeni žicanu ogradu oko kampa.

"S obzirom na to da se radi o uvjetu za ishodovanje potrebne dozvole za obavljanje djelatnosti, nalog je ispoštovan i ograda zamijenjena. Mora se još dodati da ogradivanjem nije sprijecen pristup morskoj obali jer je sukladno pozitivnim propisima ulazak u kamp omogucen svim osobama", zakljucuje Uprava Istraturista u odgovoru.

Medutim, kako smo objavili u clanku o uzurpaciji pomorskog dobra, situacija je u stvarnosti drukcija. Gradani koji su se obratili novinarima Glasa Istre ne spore da ograda mora biti tamo, vec im smeta što je kod svjetionika postavljena tako da blokira šetnicu poput barikade, cime je prolazak šetacima fizicki onemogucen.

Betonsko postolje postavljeno je tik do stjenovite plaže, što jasno pokazuje dokle bi ograda trebala stajati. Mještani Bašanije skinuli su taj dio ograde kojom se zatvara javni put i ucinit ce to opet, kažu, ako se bude postavila.


Podijeli: Facebook Twiter