Istraturist najnagradivaniji hotelijer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška hotelijerska kuca Istraturist i cijela Bujština ove su godine u akciji "Turisticki cvijet - kvaliteta za Hrvatsku" na netom održanim Danima turizma u Bolu na Bracu najnagradenija destinacija na Jadranu s ukupno sedam priznanja. Tim je povodom u utorak u umaškom hotelu Coral uprilicena svecana dodjela priznanja direktorima i vlasnicima tih objekata. Buduci da je Istraturist osvojio cak pet nagrada, gradonacelnik Vili Bassanese u ime Grada Umaga urucio je predsjednici Uprave Gordani Tomicic posebnu zahvalnicu.

Drugu je godinu zaredom Istraturist dobio priznanje za Park Umag kao najbolji hrvatski kamp u kategoriji velikih i nagradu za Garden Istru kao najbolji hotel s cetiri zvjezdice. Wellness Istrian Relax Village u sklopu hotela Sol Umag, koji vodi Mojca Gradišek, proglašen je najboljim gradskim wellness centrom. Dva treca mjesta osvojili su Kanegra u kategoriji kampova srednje velicine i Coral u skupini najboljih jadranskih hotela s pet zvjezdica. Priznanja su preuzeli direktori tih objekata Livijano Kocijancic, Marijana Grgur, Livio Matassi, Mirjana Dujcek i Mario Migles, a predali su ih (grado)nacelnici gradova i opcina te celnici turistickih zajednica Umaga, Buja i Brtonigle. Nagrade su predane i San Roccu iz Brtonigle koji je treci put proglašen najboljim malim hotelom na Jadranu te Casino hotelu Mulino kojem je dodijeljeno posebno priznanje za tematski hotel.

Tomicic je podsjetila da su otvorili prvi wellness u hotelu Sol Umag, na cijem su se primjeru gradili svi ostali u regiji, a Coral je prvi hotel u Istri s pet zvjezdica. Zadnjih godina Istraturist je u razvoj svih objekata uložio 1,2 milijarde kuna stoga njihov portfelj, napomenula je predsjednica Uprave, ima 70 posto objekata s cetiri i pet zvjezdica. Zahvaljujuci tome, prema rijecima Tomicic, imidž grada temeljito se promijenio.

"Time smo bacili rukavicu javnom sektoru jer Umag je kao destinacija u svemu ispod prosjeka - po uredenosti plaža, šetnica, povijesne jezgre, trgovackoj i gastronomskoj ponudi, sportskoj infrastrukturi i opcenito komunalnoj uredenosti", rekla je. Pozvala je novu gradsku vlast da prihvati izazove i da zajedno kreiraju novi turisticki imidž Umaga. Gradonacelnik Bassanese smatra da je simbioza neizbježna za postizanje uspjeha te je dometnuo da su se raznim investicijama vec bacili na komunalno uljepšavanje grada.


Podijeli: Facebook Twiter