Istranke najbrže preko Velebita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Senka Senkovic iz Vrsara pobjednica je u Planinarskoj kategoriji za žene subotnjeg Planinarskog maratona Velebitski trekking 2009. Drugo mjesto osvojila je Vedrana Marišic iz Pule, a trece Silvija Šumberac iz Labina.

Natjecanje su zajednicki organizirali Klub pustolovnih sportova Multisport i Udruga veterana specijalne policije Alfa u znak sjecanja na branitelje koji su se nalazili na velebitskoj bojišnici od 1991. do 1995. godine.

Samuel Rupena iz Buzeta osvojio je drugo mjesto u planinarskoj kategoriji za muškarce, a njegov sugradanin Daniel Radetic stigao je deseti. Labinjani Alen Paliska i Moreno Mohorovic osvojili su 19. i 22. mjesto, od Istrana slijedi Dino Batistuta iz Pule na 28. mjestu, na 50. je Moreno Bartolic iz Labina, a na 59. i 60. mjestu Marko Lukšic i Slaven Ferencic, obojica iz Pule.

Cetrdeset kilometara duga staza zapocinjala je kod hotela Velebitska kraljica na južnom ulazu u Tunel Sv. Rok i vodila je preko Tulovih greda, Bukve, Libinja, Vlaškog grada, Ivinih vodica i Borisovog doma do cilja u Velikoj paklenici. Staza u Ultra kategoriji bila je duga 70 kilometara i zahtijevala je uspon na najvišu velebitsku tocku, Vaganski vrh. Jedini Istranin koji je sudjelovao u ovoj utrci je bio je Davor Roce iz Sutivanca koji je morao odustati zbog opasnog grmljavinskog nevremena.

O težini staze i lošim vremenskim uvjetima kazuje podatak da je od 200 natjecatelja u Planinarskoj kategoriji na cilj stiglo 86, a u Ultra kategoriji od 50 samo 11 trkaca.


Podijeli: Facebook Twiter